İDÇ spor

İskenderun Demir-çelik spor ile ilgili yazılarımda almış olduğum mail ve telefonlar gerçekten İDÇ spor’a ne kadar çok tepkinin olduğunu gösteriyor.

Ancak hemen ben şunu söyleyeyim tepki oluyor derken, tepkilerin hepsi takımın varlığından değil, bunu herkes aklına iyi soksun. Tepkiler İskenderun Demir-çelik spor’un başarısızlığından dolayı. Bölgemize baktığımız zaman komşu illerimizin hepsi merdivenleri çok çabuk tırmanıyorlar. Ama biz hep aynı yerimizde kalıyoruz. Artık İskenderun ve Hatay halkı olarak İskenderun’u temsil eden demir-çelik spor’u Bank Asya da görmeyi istiyoruz. Ve şuna da çok inancımız tam. Bu takımın Bank Asya’ya çıkacak maddi durumu ve tesisi de var. Ama bizim ve kamuoyunun bilmediği bir şeyler varsa lütfen açıklayın ki herkes bilsin.
Bakın size İskenderun Demir-çelik spor’un neden istikrarsız bir gidişat içerisinde olduğunu yaptığım araştırmalarla ortaya koyayım.
İskenderun Demir-çelik spor 2005 2006 yılında 3.ligden 2.lige şampiyon olarak çıktı. Gerçekten tüm bölge halkı inanılmaz bir sevinçle karşıladı.
Tabi her zaman söylüyorum başarı kurumsallaşmayla gelir kişilerin destekleri bir yere kadardır bir yerden sonra olmuyor.
İskenderun Demir-çelik spor tesis ve saha anlamında ciddi zengin üç antrenman sahası, kapalı spor salonu, havuzu ve kimsenin gidemeyeceği lojmanları var.
Her şeyden daha önemlisi futbolcuların, Teknik heyetin parayla ilgili ağzını açma imkânı bile yok. Çünkü tüm futbolcuların alacakları gününden önce bankaya yatırılıyor. Dışarıdaki futbolcular takımın ismini duyunca koşa koşa gelmek istiyor. Bunu iyi biliyorum. Peki nerede hata yapıyoruz? Bunu araştırmamız ve bu ciddi anlamda temiz bir kalple sorgulamamız lazım.
Bakın İskenderun Demir-çelik spor’u 2005 yılında Haluk Bulgurlu şampiyon yaptı ve takımı ikinci lige taşıdı.
2007 sezonunda takımın Başına Levent Arıkdoğan getirildi ve bu hoca devre arısına kadar dayandı sonra ayrıldı. İkinci yarının hazırlıklarını yapan İDÇ spor’un başına Mehmet Hünkaroğlu geldi. Ve Hünkaroğlu da sezonu bitirdi. Takıma veda etti. 2008 yılında ise takımın Başına Ali Güneş getirildi. Çalışmalarına hızlı başladı derken devre arasında bavulunu toplayıp gitti. Takımın başına ikinci yarısında ise Erkan Sözeri getirildi ve Sözeri de sezon sonu hoşça kal dedi. Geldik 2009 yılana isim açıklandığında herkes çok mutlu oldu. Trabzon sporlu Osman diye tanınan milli takımın oyuncusu Osman Özköylü İskenderun’a gelerek takımın başına geçti. Çalışmalarını açıkladı. Yapacakları çalışmaların tamamen sistematik olacağını ve teknolojilerinde kullanılacağını açıklamıştı. Sonra devre arası çok istekle aldığımız Osman hoca takımdan ayrıldı. Yerine ise Turgut Uçar geldi. Takımın başına geçen Uçar, üç hafta sonra takımdan ayrılma kararı aldığını açıkladı.
Tabi her zaman bizim bir kurtarıcımız var ya takımın başına yine Haluk Bulgurlu getirildi. takımı Play Off maçlarına götürmeyi başardı. Burada şansız bir şekilde çok şiddetli kulislerin döndüğü bir maçta elenerek tekrar kente döndü.
2010 yılında ise takımın başına bey efendiliği ile ön plana çıkan Besim Durmuş geldi. Gerçekten çok iyi bir ekip kurmasına rağmen başarılı olamadı ve sezona Başladığı gibi bitiren tek hoca kendisi oldu. 2011 yılında ise takımın başına Mete Işık hoca getirildi. Yaptığı çalışmalarda ve maçlarda yönetimin beğenisini kazanamayan Mete Işık hoca 7. haftada takımdan ayrılarak takımı yalnız bıraktı.
Tabi yıllardır İskenderun Demir-çelik spor’un içinde olan alt yapı sorumluları ve gençleri takıma başarılı bir şekilde hazırlayan Mehmet Çetin ve Bülent Akan getirildi.
İnanın bana başarılıda oldular diyebilirim. Bu kadar içinde hatta bazı papaz futbolcularla da mücadele etmek durumunda kalan bu iki hoca takımın başarılı olması için elinden gelini yapmaya çalıştılar. Hatta takımı iyi yerlere getirdiler. Ama Tekrar Haluk Bulgurlu takımın başına geçinde herkes görevine döndü ve şunda Mehmet Çetin hoca ise Haluk Bulgurlu ile birlikte takımla çalışmalarını sürdürüyor.
Peki, şunu sormak istiyorum; sevgili başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Allah aşkına bir hocaya tam yetki verseniz de uzun yıllar o hocayla çalışsanız sizce daha başarılı olmaz mıydınız? Neden bir kurum olarak düşünmüyorsunuz da haftalık sezonluk hareketlerle bir takımın bayındaki hocaları getirip geri gönderiyorsunuz? Bence samimi duygularla söylüyorum bu takımın başına getirdiğiniz hoca kim olarsa olsun ama mutlaka o hoca iyi olmalı ama bu hocaya da tam yetki verin ki adam kendi işini uzun solukla yapacağından emin olsun ve takımı bir üst lige çıkartsın diye düşünüyorum.
Bu arada İskenderun Demir-çelik spor altyapısında bulun futbolcuların birçoğu gelecek vaat ediyor. A takıma U 18 de 5 futbolcu geldi. Ve bu futbolcuların çoğu da ilk 11 de forma giyiyor ve gol atıyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.