Eren’den Anneler Günü’nde en güzel hediye

İskenderun’un tanınmış, başarılı ve hayırsever iş adamlarından Sabit Eren, genç yaşta kaybettiği annesine ‘Anneler Günü’nde en güzel hediyeyi verdi.
Eren’den Anneler Günü’nde en güzel hediye
Eren’in Hassa’da 5 ay gibi rekor bir seviyede bitirdiği ve annesinin adına verdiği ‘Güler Eren Anaokulu’ Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katıldığı törenle eğitim ve öğretime açıldı.
Anne sevgisi hep gönlünde uhde kalan iş adamı Sabit Eren, hayalindeki projeyi gerçekleştirerek annesinin adını verdiği bu ölümsüz eseri, minik yavrularımızın eğitimine açmanın da mutluluğunu yaşadı. Açılışın Anneler Günü’nde hayata geçmesi törene ayrı bir anlam, mutluluk ve duygu kattı. Çoğu zaman eşi Tansel Eren ile birlikte oldukça duygulanan hayırsever iş adamı Sabit Eren, hayatının en anlamlı ve en kutsal günlerinden birini yaşadı. Eskiden cezaevi olan Hassa Güler Eren Anaokulu’nun açılış törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoglu, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, bölgemizin tanınmış iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Eren ailesinin bireyleri ile birlikte seçkin davetli topluluğu katıldı.

ANNEMİN YOKLUĞUNU HER DAİM YÜREĞİMDE HİSSETTİM
Daha sonra konuşan hayırsever iş adamı Sabit Eren, eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitim seviyesini yükseltmemiş toplumların küresel dünyada ayakta kalabilmesi ve varlıklarını devam ettirebilmelerinin çok zor ve hatta imkânsız olduğunu belirtti. Eren, “Şahsım ve ailem, kendi gücümüz ölçüsünde eğitime katkı sağlamak gayesi içerisinde yokluğunu her daim yüreğimin derinliklerinde hissettiğim Annem Güler Eren adına içerisinde minik yüreklerin çarptığı Anaokulunu yaptırmaya karar verdik. Bu okulun Atatürk İlke ve inkılâplarına bağlı evrensel değerleri benimsemiş, bulundukları düzeyde söz sahibi olan, geleceğin gelişmiş Türkiyesine ve dünyasına hizmet edecek geniş ve bir ufka sahip bireyler yetişeceğine inanıyor ve başlangıçtan bugüne, her türlü yardım, kolaylık ve yol göstericilik yapan Sayın valimiz, kaymakamımız, milli eğitim müdürlerimiz ve hemşerilerime şahsım ve ailem adına saygılar sunuyor; edebi yete  intikal eden annem Güler Eren’e ve tüm annelere rahmet diliyor, bütün annelerimizin de anneler günü dolayısıyla ellerinden öpüyorum” diye konuştu.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaptı. Vali Lekesiz, bu anlamlı günde anneleri adına okul yaptıran hayırsever Eren ailesini yürekten kutladı.

OKULLAR AÇILDIKÇA HAPİSHANELER KAPATILIYOR
Yoğun katılımın olduğu törende son olarak konuşma kürsüsüne gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, Okullar açıldıkça hapishaneler kapatılıyor” diyerek eğitimin ne denli önemli olduğuna dikkati çekti. Okul yerinin cezaevi olduğunu hatırlatan Bakan Ergin, “Burada aydınlık zihinli, donanımlı çocuklar yetişecek. Sabit Eren beye teşekkür ediyorum. Mimarisiyle ve estetiğiyle okulumuz oldukça görkemli oldu. Sabit bey bundan sonra Payas ve Dörtyol’a da benzer eğitim yatırımları yapacak. Yetişmiş insan gücü en önemli şey. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Bu okul için Sabit Eren ve ailesine bir kere daha teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Bakan Ergin konuşmasının ardından Sabit Eren teşekkür plaketi sunarken, daha sonra Güler Eren Anaokulu’nun açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek eğitim ve öğretime açıldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açılışın ardından okulu gezerek minik öğrencilerle bir süre sohbet etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.