Beyaz Melekler Ata’nın huzurunda!

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Hemşirelik Günü ve Haftası kapsamında Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen tören coşkulu geçti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, hemşirelere gül ve karanfil vererek günlerini kutladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve çelenk sunumunun yeraldığı programa, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Veysel Yıldırım, İskenderun Sağlık Grup Başkanı Dr.Bestami Kınalı ve hemşireler katıldı.
Beyaz Melekler Ata’nın huzurunda!
‘Hemşireler sağlık hizmetinin şefkat elidir’
Törende yaptığı konuşmasında, hemşirelerin sağlık hizmetinin şefkat eli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Herşeyde olduğu gibi sağlıkta bir ekip işidir. Bu ekibin siz en önemli unsurlarından birisiniz. Hemşireler olmazsa sağlık hizmeti olmaz. Hekim ve hemşireler bir arada sağlık hizmeti verebilir” dedi.
Dünyada her şeyin insan için olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, hekim ve hemşirelerin insan unsurunun bakımcı sağlıkçıları olduğunu söyledi.
Son zamanlarda hekim ve hemşirelere bir şiddet uygulamasının görüldüğünü belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bundan hepimiz son derece üzüntü duyuyoruz. Bu bir çelişkidir aslında. İnsan kendisini hastalıktan kurtaran bu şefkat eline nasıl bir şiddet gösterebilir? Bu çelişkiyi de şiddetle değil, şefkatle, insanlarımıza anlatarak, bu duyguyu paylaşarak hepimiz bir arada gidereceğiz. Halk ve sağlıkçı arasında fark yok. Hepimiz halkız. Bunu hep birlikte yeneceğiz. Sizler bu sağlık hizmetinin şefkat elisiniz. İnsanı robottan ayıran ruhudur. O şefkati veren sizlersiniz. Onun için yaptığınız önemli” diye konuştu.
İnsanların rahatsızlığının yüzde 80’inin fonksiyonel olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, güzel bir bakış ve davranışla bunun ortadan kalkacağını söyledi.
Hemşirelere “Varlığınızdan dolayı çok memnunuz. İyi ki varsınız” diye seslenen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, hemşirelerin gününü kutladı.

‘Hemşirelik sağlığın olmazsa olmazıdır’
İskenderun Devlet Hastanesi Başhemşire Vekili Fatma Yapıcı da yaptığı konuşmasında, insanların en küçük enfeksiyonda yaşamını kaybederken günümüzde tıp alanındaki gelişmeler sonucu yaşam süreleri çok ciddi ölçüde uzadığını ve yaşam kalitesinin arttırıldığını söyledi.
Tıp bilimi ve teknolojideki başdöndürücü gelişmenin paralelinde insan faktörünün önemli bir unsur olduğunu belirten Fatma Yapıcı, “Sağlıkta insan faktörü denince ilk akla gelen meslek hemşireliktir. Hastalara 24 saat bakım hizmeti veren, tedavilerini uygulayan, hayata gözlerini yeni açmış yavrularımızla, ömürlerinin son aşamasına gelmiş büyüklerimize kadar tüm hastalarımıza sevgi, şefkat, ilgi ve sabırla şifa dağıtmaya çalışan sağlık hizmetinin olmazsa olmazı hemşirelik mesleğidir” dedi ve hemşirelik haftasını kutladı.
Sağlık hizmetinde tedavi edici ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yeraldığını vurgulayan İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım ise, “Hemşirelerin sağlık hizmetinin sunumunda çok büyük katkıları vardır” diye konuştu ve hemşirelerin gününü kutladı.

Önceki İçerikBahar Şenliği görkemli geçti
Sonraki İçerikİKEM’in Kansas’tan misafirleri vardı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.