İşte Size İstatistikler

İskenderunspor’un kentin çocuklarına ne kadar çok katkı sağladığını ve bu takıma sahip çıkılmasını neden çok istediğimi bakın size istatistiklerle vereceğim.
Türkiye Cumhuriyeti kurucusu lideri ve önderi büyük düşünür Mustafa Kemal Atatürk düşünceleri tüm statlara ve salonlara yazılmış çünkü atatürk’ün yolunda gidenler kendini örnek alıp spor’a gerekli desteği versin diye. Ama günümüzde ülkemizin neresine bakarsak bakalım dört büyükler hariç. Birçok kulübe ciddi destek sağlanması çok zor sadece resmi kurumlar sayesinde destekler gerçekleştiriliyor.
Gidin Kocatepe mahallesine, Gül Tepeye, yıldırım Tepeye, Dumlupınar’a Aklınıza gelen her mahalleye gidip araştırma yapın gençlerin sporla buluşmasını engellediğimiz zaman o mahallenin çocuklarının nereye gideceklerini takip ederek gözlerinizle görün.
Ben sporcunun çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim diyen Ata
Sadece futbol mu hayır tüm spor dalları bakın ne güzel gençlerimiz salon sporlarıyla ilgileniyorlar herkes kendi branşıyla ililenerek vücutlarını ve beyinlerini zinde tutmaya çalışıyorlar.
Bazen söyleyen çok oluyor iskenderunspor’un üstüne neden bu kadar çok düşüyorsun başka takım yok mu diye elbette var. Ben Hatay’daki tüm takımlarımızı canı gönülden destekliyorum ve hepsinin bir an önce başarılı olarak bir üst tura çıkmalarını istiyorum.
Şimdi size vereceğim istatistiklerle neden bu kadar çok iskenderunspor’un üstünde durduğunu hepiniz göreceksiniz. Çünkü İskenderunspor kendi memleketinin çocuklarına forma giydiriyor da ondan.
Aşağıda ilimizin profesyonel takımlarındaki futbolcu sayıları ve bu kadrolar içerisindeki bölgemizden olan futbolcuların sayısı ve yüzdeleri sizlere veriyorum ve kamuoyunun taktirine bırakıyorum.
 İskenderun Demirçelikspor kentimizi 2. ligde temsil ediyor ve en üst düzeyde temsil hakkı elinde ancak yıllardır çok konusu oldu neden İskenderunlular bu takımda forma şansı bulamıyor diye. Bende kendimce bir araştırma yaptım bazı bilgiler topladım ve siz değerli spor kamuoyunun bilgilerine sunarak bilgi sahibi olmanızı istedim.
İDÇSPOR’ DA top koşturanların sayısı bir hayli fazla
Yaptığım araştırmalarda ortaya çıkan istatistik te çok ilginç.

İDÇSPOR’da
31 FUTBOLCU İÇERİSİNDE SADECE 5 FUTBOLCU – %16 oluyor.
 
HATAYSPOR’a baktığımızda 
24 FUTBOLCUİÇERİSİNDE HİÇ YOK – % 0

 KIRIKHANSPOR
 28 FUTBOLCU İÇERİSİNDE SADECE 7 FUTBOLCU – %25
 
İSKENDERUNSPOR’A BAKTIĞIMIZDA İSE SONUCU HERKES GÖRÜYORDUR.
İlimizin çocuklarına da iskenderunspor sahip çıkıyor demek ki.

 26 FUTBOLCU İÇERİSİNDE TAM 13 FUTBOLCU YANİ %50

Şimdi sonuçlara baktığımızda ise Hatay spor’un arkasında Vali, bakan ve lobi var.
Dönelim Kırıkhan’a Bölge milletvekilleri Belediye başkanı ve ağalar var.
İskenderunSpor’un arkasında baktığımda yarık kaya rüzgârından başka hiçbir şey yok. Hava alarak bu güne kadar geldi.
Birkaç tanede taraftarlar var. Hepsi bu kadar şimdi ne olacak herkes izliyor sesini yükseltenleri de göreceğiz.
Demirçelikspor’u söylemeye bile gerek yok çünkü dev bir kurum arkasında Allah eksik etmesin.
 
 
 
BİR DAHAKİ SEFERE BÜTÇELERDEN DE BAHSETMEK LAZIM…İDÇSPOR’un , HATAYSPOR’un VE KIRIKHANSPOR’un HARCADIĞI PARALARA VE BU PARALARLA GERÇEKTEN BAŞARILI MI YOKSA
 
BAŞARISIZ MI OLDUKLARINI İRDELEMEK LAZIM… BELKİ O ZAMAN GERÇEKTEN HATAY İLİNİN ADINI FUTBOLDA DUYURACAK GERÇEK TAKIMIN GEREKLİ DESTEK VERİLİRSE İSKENDERUNSPOR
 

Önceki İçerikAmbulansla özel araç çarpıştı
Sonraki İçerikHadi Hayırlı Olsun. Asaş’ta Satılıyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.