Memnuniyet verici adımlar atıldı

VALİ LEKESİZ’İN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI:

‘Memnuniyet verici adımlar atıldı’

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Lekesiz yayınladığı mesajında; “Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanabilmeleri; birlik ve beraberlik içinde, ortak umut ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleridir” dedi. Açıklama şöyle:

“Sosyal bir devlet olmanın sorumluluğuyla engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için memnuniyet verici adımlar atılmış, bu konuda halkımızda ciddi bir bilinç oluşmaya başlamıştır. Toplumumuzun ayrılmaz parçası engellilerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek için istihdam, özel eğitim, rehabilitasyon gibi imkanların sağlanması, ortak yaşam alanlarının engellilerimizin kullanabilecekleri şekilde düzenlenmesi büyük önem taşımaktadır. Engelli vatandaşlarımız, kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini bizzat kendileri ispat etmektedirler. Onlar bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik olarak özellikle son yıllarda yaşanan gelişmeler fevkalade memnuniyet vericidir. Bu konudaki duyarlılığın artmasında katkısı olan resmi kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve engellilerin sorunlarına ilişkin çözümlerde katkısı bulunan herkese teşekkür eder, bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımıza en içten sevgi ve selamlarımı sunarım.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.