Engelliler merhamet değil anlayış bekliyor

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, son yıllarda Türkiye’de çıkarılan kanunlarla engellilerin sorunlarının giderilmesi yönünde önemli adımlar atıldığını söyledi. Türkoğlu, engellilerin merhamet değil anlayış beklediklerini ifade etti.
Engelliler merhamet değil anlayış bekliyor
Engelli vatandaşların başta eğitim olmak üzere, istihdam ve bakımlarının sağlanmasına özel önem verildiğini aktaran Türkoğlu, bu konuda geçmişte yaşanan sıkıntıların aşıldığını kaydetti.
Engelliler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Hacı Bayram Türkoğlu, engelli vatandaşların hayatlarında karşılaştıkları en büyük sorunun, sahip oldukları “engeller” olmadığını vurguladı. Türkoğlu, gerçek sıkıntının, engellilikten kaynaklanan farklılığı bahane eden toplumun, engellilere karşı geliştirdiği ‘engelleyici tutumları’ olduğunu ifade etti.
Türkoğlu, “Bu tutum çoğu zaman da merhamet duygularının bir sonucudur. Engelliler için bir şey yapmak güzeldir, ama daha iyisi onlar için değil, onlarla birlikte bir şey yapabilmektir. Engellilerimiz, bizden merhamet değil anlayış bekliyor. Sağlıklı her bireyin, aynı zamanda bir engelli adayı olabileceği gerçeği göz önüne alınırsa, engelliliğin insana ne denli yakın olduğu daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.