Hacı Pervin Tosyalı ‘Yılın Annesi’

İskenderun’da faaliyet gösteren Okyanus Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın annesi, Tosyalı ailesinin değerli büyüğü Hacı Pervin Tosyalı’yı ‘Yılın Annesi’ seçti. Hacı Pervin Tosyalı’ya plaketini kızı gibi gördüğü İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su takdim etti.
Hacı Pervin Tosyalı, hayatının en anlamlı günlerinden birini yaşadı. Kentimizde eğitime katkı, maddi durumu yerinde olmayan insanlarımıza yardım, öğrencilere burs gibi yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Okyanus Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tosyalı’yı onure ederek Yılın Annesi ödülüne layık gördü.
Hacı Pervin Tosyalı ‘Yılın Annesi’
Okyanus Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İsos Otel’de Anneler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Tosyalı ailesinin büyüğü Hacı Pervin Tosyalı, aile bireyleri ve derneğin üyeleri katıldı. Birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmanın en güzel örneğinin sergilendiği etkinlikte özel bir kanalda program ve sunuculuk yapan Reha Yeprem tarafından okunan şiirler salonda bulunan davetlileri oldukça duygulandırdı. Dinimiz ile ilgili konularda gezdiği ve gördüğü yerlerdeki anları sinevizyon eşliğinde konuklarla paylaşan Yeprem, duygu yüklü anlatımlarıyla davetlilerin gönlünü fethetti. Daha sonra ödül törenine geçildi. Okyanus Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilen Hacı Pervin Tosyalı’ya plaketini İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su takdim etti. Burada duygu ve düşüncelerini dile getiren Hacı Pervin Tosyalı, kendisini bu unvana layık gören dernek yöneticilerine teşekkür etti. Yılın Annesi seçilmiş olmanın gururunu yaşadığını kaydeden Hacı Pervin Tosyalı, “Peygamber efendimizin de buyurduğu gibi ‘Cennet anaların ayakları altındadır.’ Çocuklarımızın doğumu ile başlayıp hayatımızın sonuna kadar devam ettirdiğimiz annelik vazifemizin ve sonsuz sevgimizin kutsallığı tartışılamaz. Ancak anne olarak yalnız kendi çocuklarımıza değil, sevgi ve şefkate ihtiyacı olan her çocuğa ilgi göstermeyi ihmal etmemeliyiz. Çocuklarımıza sahip çıkarak geleceğimize de sahip çıkmış oluruz. İyi bir nesil yetiştirebilmek için büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle her alanda üstümüze düşeni yapmalıyız. Bu vesileyle bir kez daha Okyanus Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne bana bu gururu yaşattıkları ve duyarlı yaklaşımları için teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ile kucaklıyor, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Ben kendi çocuklarıma da bana bu duyguyu yaşattıkları ayrıca için teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Su’nun eşi Zeliha Su ise, salonda bulunan tüm davetliler adına Hacı Pervin Tosyalı’ya çiçek verip elini öperek ‘Anneler Günü’nü kutladı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.