Kutlu Doğum etkinlikleri

‘Ailedeki Problemler, Hz. Muhammed’in(Sav) Hayatı Örnek Alınarak Çözülür’
Kutlu Doğum etkinlikleri

Eğitimci Yazar Muammer Türk, ailelerde yaşanan problemlerin Hz. Muhammed’in(SAV) aile hayatının örnek alınmasıyla ortadan kalkacağını söyledi. Dörtyol’da faaliyet gösteren okuma salonları tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta Hz. Muhammed’in(SAV) hayatı anlatıldı. Özel Gümüş İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Payas Özyurt Okuma Salonu Öğrencisi Yasin Erdem’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Muammer Türk, Peygamber Efendimizin aile hayatını anlattı. Hz. Peygamber’in ailesinde, güzel ahlakın en mükemmel bir biçimde yaşandığını aktaran Türk, “Bu ailenin önderi olan Efendimiz, “Yaşayan Kur’an” olarak nitelendirilmiş, söz, fiil ve takrirleri İslam’ın ikinci kaynağını oluşturdu” dedi.
Aile müessesesinin, karşılıklı sevgi, saygı, şefkat, fedakarlık gibi nezih duygular üzerine kurulması gerektiğini vurgulayan Türk, “Peygamber Efendimiz, aile fertleri arasında karşılıklı sevgi, saygı ve hukuka riayet esasına dayalı öylesine ahenkli bir aile yapısı oluşturmuştur ki, bu sistemde büyük-küçük, kadın-erkek, herkesin hak ve vazifeleri vardır. Peygamber efendimiz, aile bireyleriyle sohbet ve istişareyi hiçbir zaman ihmal etmemiştir. Toplumumuzda ailelerde yaşanan problemlerin çözüm kaynağı Efendimizin aile hayatıdır” diye konuştu.
Konuşmanın ardından okuma salonu öğrencileri tarafından ilahi ve ezgilerin okunduğu programda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.