Belediye Başkanı Sayın Dr. Yusuf H. CİVELEK ‘in 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 10. maddesi haber almak ve haber vermek özgürlüğünü düzenlemiştir.

İletişim teknolojisindeki büyük ilerleme, haberleşme olanakları dünyanın göreceli olarak küçülmesine neden olmuştur.

Yalnız ülke genelinde değil, dünyanın her tarafında siyasal, sosyal, ekonomik olaylar ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmak kolaylaşmıştır. İnsanlar için iletişim, günümüzde vazgeçilmez sosyal bir ihtiyaç haline gelmiştir.
Belediye Başkanı Sayın Dr. Yusuf H. CİVELEK ‘in 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı
Dünyada olup bitenlerle ilgili doğru ve objektif haber almanın ve bilgi sahibi olmanın güvencesi İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 10. maddesinde yer alan haber alma ve haber vermek özgürlüğüdür. Hiç kuşkusuz basın ve daha geniş bir ifadeyle medya özgürlüğü, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde belirtilen en temel insan hakkı olarak, herkesin görüşlerini açıklama ve ifade etme özgürlüğüne dayanır.

Doğru, objektif ve tarafsız habercilik anlayışı temelinde medya özgürlüğü demokratik, özgürlükçü ve çağdaş, toplumsal bir düzenin dayanaklarından biridir.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, Türkiye‘de basın özgürlüğünün daha sağlam güvencelere dayanması ve genişlemesini, özellikle son yıllarda sayıları artan tutuklu gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmasını ve İskenderun‘daki yerel medyamızın daha iyi koşullarda görevini yaparak başarılı olmasını dilerim. 02.05.2012

Saygılarımla.
Dr. Yusuf H. CİVELEK Belediye Başkanı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.