Sahipsiz memleket 2

İskenderunspor 1963 tarihinde kurulmuş ve o tarihten bu yana Türkiye’de birçok futbolcunun ve teknik adamın koşarak gelmek istediği bir takımdı.
İskenderenspor birçok başarılara imza atmış büyük takımları bile geride bırakmıştı.
13 yıl önce küme düşen iskenderunspor taraftarını derin üzüntüye boğmuştu. Çok uğraşıldı ama bir türlü takım tekrar profesyonel lige çıkamadı. Ciddi paralar harcanmasına rağmen bu şansı bir türlü yakalayamadık.
Ama İskenderunspor sevdası kentin her yerinde yankılanıyor efsane geri dönecek yazıları asılıyordu. Bir türlü dönemeyen Efsane kartal spor’un isim değiştirmesiyle turuncu mavi renkleri alarak bölgelere gittiler.
Ama yine destek yok imkân yoktu. Ama İnanan bir hocanın, İnanan Bir başkanın futbolcuları vardı sahada.
Bu takım çok zor şartlar altında şampiyon oldu ve iskenederunspor yeniden Türkiye profesyonel ligine merhaba dedi. Çıktığı sezon ligde kalan iskenderunspor ikinci sezonda da çok zor günler geçirdi. Futbolcuların inanılmaz sıkıntıları oldu. Ama bunların hepsini yendiler. Hocanın kişisel iknaları Başkana olan saygı takımın yine ligde kalması sağlandı. İskenderunspor satılık mı?
Her zaman gündemde olan bir konu İskenderunspor satılık mı diye. Sanki mülk satın alıyorlar, yata satıyorlar.
İskenderunspor bu memleketin rengi ve tarihini tüm Türkiye’ye tanıtan bir kulüptür. Bu memleketin insanları ve yöneticilerini hepsi bir araya gelip eski günleri yeniden yakalamamızı sağlamalılar.
İskenderunspor’u satılacak güce kimse sahip olamaz bu takım bu memleketin takımıdır. peki iskenderunspor yönetimi ne olacak derseniz zaten o insanlar çok üzülüyorum hepsi bir birinden değerli insanlar işlerinde ve çevrelerinde değer görev ve sevilen insanlar ama bu takımı bu raya kadar borçlarla getirdiklerini de herkes bilsin ciddi maddi sorun var. Hatta ve hatta bu takıma sahip çıkacak kurum ve kuruluşlar çıkmaz ise birçok kişinin başı da tüağıracaktır.a
Namusumuzu Mu satacağız.
İskenderunspor hani memleketin namusuydu. Bu takım bu kentin futbolcularını spor’a yöneltirken gençlerin önünün açarken kahve köşelerinden sokaklardan çocukları alıp sahalara yönlendirirken bu takımı satmak bu kadar kolay mı olacak.
Bu takımı İskenderun alacak ve bu takım İskenderun sınırları içerisinde kalacaktır. Aksi taktirdi bu memleket herkes ihanet etmiş olur.
Payas takımı alıyor mu.
Herkesin ağzında Payas Belediyesi İskenderunspor’u satın alacak diye doğrumu değimli bilmiyorum satılması durumunda sadece Başkan adına sevineceğimi bildirmek isterim çünkü Başkanın durumuna üzülüyorum.
Ama satılması da ve bu kentin yöneticileri de bu olaya sessiz kalırsa yazıklar olsun diyorum. Ak Parti, Cumhuriyet halk partisi, Milliyetçi Hareket partisi, diğer siyasi Parti temsilcileri. Sporla ilgilenen her bireye sesleniyorum sokaklarda gerekirse demokratik bir biçimde eylem yapalım iskenderunspor’un yeri Beş temmuz stadıdır Başka yere gidemez ve satılamaz bu takımı Başkan çok zor şartlar altında çıkarttı ve bu takım gerekirse burada toprağa gömülsün ama bir başka yerde asla ama asla olmamalı.
Türfad,ve Tüfad göreve.
İskenderun’da Türkiye Futbol adamları Hatay Şubesi İle Türkiye Futbol antrenörleri Hatay şubesi var. İkiside Hatay da çok güçlü biri spor adamları diğeri ise antrenörlerinin dernekleri bunların âmâcıda bölgesindeki takımlara antrenörlere ve spor adamlarına sahip çıkmaktır.
Bu takımı Bir başka yere götürmek yerine bu takıma herkesin para desteği çıkması gerekiyor.sessiz çoğunluk derin bir bekleyiş içerisindeler bunu herkes böyle bilsin.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.