Dedikodunun yerini desteğe bırakalım

İskenderun spor’un satılma haberi anladığım kadarıyla herkesi rahatsız etmiş daha doğrusu herkesi öfkelendirmiş. Neden bu kadar sahipsizlik ve sorumsuzluk var? Diye.
Değerli İskenderunlular inanın belki bana kızıyorsunuzdur. Senin başka işin gücün yok mu diye. Peki, neyle uğraşalım, kiminle ilgilenelim? Bir kentin sadece siyasetimi çalışmalı.
Bir kentin sportif faaliyetleri olmaz mı! Ya da bir kentin ismini taşıyan ve hatta profesyonel olan bir takıma sahip çıkmak suç mu?
Bende kendimce sorunları halka duyurmaya çalışıyorum. Bazen İskenderun spor’a iş adamları yardım ediyor. Onlara para geliyor diye vatandaşlar ve taraftarları kandıran bazı ahmaklar bile var bu memlekette. Hiç kimse İskenderun spor’a destek vermiyor. Daha önceleri destek yapılmadı mı? Elbette yapıldı. Atakaş ciddi destek sağladı. Bazı küçük kuruluşlarda destek verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Ama bu destek üç kişinin üstünde olmamalı bunu kentin geneline yaymamız lazım.

Güçler birleşmeli
Bu nedenle siyasetin önde gelenleri Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, İskenderun Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Elektrik mühendisleri Odası, tüm odalar, sivil toplum örgütünün destekçileri, İskenderun Demirçelik AŞ. Bu kurumların hepsi bir arada olmalı ve kentin değerlerine sahip çıkmalılar. Siyasetçilerin bulunduğu yere herkesin koşarak gittiğini gördüğümüz bir ortamda siyaset kadar spora da koşarak gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Zaten bu takım üst ligde mücadele etimi herkes protokol sıralarında torpil ile yer ayarlamaya çalışacaktır.

Limak göğüs reklamı vermeli.
İskenderun Limanı’nın işletmesini devralan Limakport yönetim kurulu Başkanı Nihat Özdemir, daha kente geldiği gün bu takımın kendilerinin olduğunu ve gerekin tüm desteklerin sağlanacağını açıkladı.
Hem basın mensupları hem de taraftarlar sevinç naraları atmaya başladılar. Çünkü sözü veren Nihat Özdemir’di. Evet, sağ olsun destek sağlanıyor. Gerekli desteğin yeterli olmadığını söylüyorum. Verilen miktarın Limak Holding için çok küçük bir rakam olduğunu dile getiriyorum. Rakamı burada yazmayacağım ama en azından İskenderun spor formasına göğüs reklamı vererek bu bedeli ödeye bilir. En azından kimse de konuşmaz ve vermiş olduğu reklam bedelini ödemiş olurlar.
Cumartesi günü limanda muhteşem bir açılış yapıldı. Ve üç Bakanımız da burada Nihat Özdemir beye yaptığı yatırımlarından dolayı teşekkür ettiler. Bizlerde İskenderun adına kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz gerçekten memleket için çok önemli.

Dedikoducuyu bulmak lazım
İnanın her gün yeni bir bomba patlıyor. Kentin tüm takımlarının dedikodusu yapılıp duruyor Aslında bu dedikoduyu yapanı bulun herkese söylemek ve anlatmak lazım.
Son günlerde Payas Belediyesi’nin takımı alacağının dedikoduları bitmeden şimdide Erzin’in Belediyesi’nin takımı alacağı iddia ediliyor. Bende araştırıyorum, böyle bir şey var mı? Diye bakıyorum ortada böyle dolaşan dedikoduyu herkes duyuyor. Ama kimse bir şey bilmiyor. Bu takımın yeri İskenderun’dur bunu çok fazla uzatmamızın anlamı olmaz. Bu kentin tüm güçleri bir araya gelerek takıma gerekli destekleri sağlamalı ve gereken yardımların yapılması herkes için doğru bir karar olacaktır diye düşünüyorum.
Asaş Spor’u kim alacak
Unutmadan yazmış olayım birkaç gündür Asaşspor’un da satılacağını söyleyenler var. Teknik sorumlu Halit Ersoy’a sordum, böyle bir olayın sadece dedikodu olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bakalım ilerleyen günlerde ne dedikodular piyasaya nasıl çıkacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Önceki İçerikVali Lekesiz mutluluğumuzu paylaştı
Sonraki İçerikİskenderun tarihin nasıl talan edildiğini görün!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.