HASSATÜNEL’DE IŞIK GÖRÜNDÜ!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir süre önce İskenderun’a yaptığı ziyarette “Amanoslar’ı titreteceğiz” diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı işaret ederek, “Biz sayın bakanı Amanoslar’ın Ferhat’ı olarak görüyoruz. Biliyorsunuz ki, yeni yatırım alanlarına ihtiyacımız var. Tünelin ışığını görür gibiyim” diyerek, gol pasını attı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, “Biz yatırımlara destek vermekten çekinmeyiz. Yeni teşvik paketi, iş dünyasına kolaylıklar sağladı. Bir baba evladına yapmaz bunu. Üretkenlik ve yatırım gördüğümüz her yere yardım elimiz ulaşır” sözleriyle bakan Yıldırım’a kalenin önünü açtı, Hassatünel konusunda “yolunuz açık olsun’ mesajını iletti.
Bundan sonrası Amanoslar’ın Ferhat’ı Bakan Yıldırım için kolaydı..
Pası aldığı gibi gole çevirdi. Dedi ki:
“- Hassa tünel hayati bir proje. Biz yolları tıkayan bir iktidar değiliz. Türkiye, büyümede dünya çapında çeyrek final oynayacak. Ülkemizde güven var, istikrar var.. Görüyorum ki, İskenderun; Deniz ve Amanoslar arasında sıkıştı. Ne yapacağız? Tüneli açacağız. Başka seçeneğimiz yok!
Her Belen’i bir delen olur.. Merak etmeyin, tünelle ilgili etüd ve koridor çalışmaları başladı. Maliye Bakanımıza teşekkür ediyorum, gereğini yapıyor. İşadamlarımıza de seslenmek istiyorum. Cömert olun, elinizi korkak alıştırmayın. Unutmayın, yatırıma ödenen paralar hizmet olarak geri dönecektir. Sloganımız şu, üreteceğiz, üreteceğiz ve yine üreteceğiz!”
Binali Yıldırım, tuttuğunu koparan bir siyasetçi..
Söz verdi, yerine getirmek için çalışıyor..
Tünel konusunda, etüd çalışmalarının başlamış olmasını önemsiyorum..
Yanılmıyorsam, Belen’le ilgili de bir hazırlık var..
Herşey yolunda gibi..
Dahası, tünelin ışığını şimdiden görür gibiyim..
Unutmadan, en büyük alkışı ev sahibi Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir hakediyor.
Tüneli ‘müjdeleyen’ konuşmalar için ortamı hazırlayan kendisiydi.
Bize yeni yatırımlar konusunda güvence verdiği için de ayrıca kutluyorum..
İskenderun’u güzel günler bekliyor, bunu limandaki sahadan daha net görebildim!

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.