Petek Pastanesi Telefonları

1916-1917 yıllarında Carl Nicolas’ın ve Bolşevikliğin hüküm sürdüğü yıllarda Petek Pastanesi’nin öyküsü başlar. Hasan usta, pastanecilik mesleğine Rusya’da başlar ve oğlu Tevfik ustanın da bu mesleği öğrenmesini ister ve onu yanından ayırmaz. Baba ve oğul bir süre Rusya’da kaldıktan sonra İran’a taşınırlar. Tahran’da yedi yıl pastacılık hususunda hizmet verirler. Pastacılıktaki hünerleri yayılır ve herkesin aradığı lezzet haline gelirler. Hatta sürgünde ölen Şah Muhammed Rıza Pehlevi’nin babası Rıza Şah Pehlevi’ye de servis yaparlar. İran’da geçen yılların ardından Türkiye’ye dönüş hikayesi başlar.

Pastanecilik mesleğini Türkiye’de sürdürmeye karar veren aile, 1941 yılında İskenderun’a gelerek ilk iş yerlerini Şehit Pamir Caddesi’nde açar. Hemşin pastanesi ve Fırını adı altında açılan işletmenin ilk hali üç masa ve dokuz sandalyeden oluşan 15-20 metrekarelik bir oda şeklindedir. Pasta Salonu olarak da bilinen mekan, o kadar dar bir alandır ki masaların bir kenarı duvara yaslanmak suretiyle işletilir ve dokuz misafiri ağırlayacak durumdadır. 1942 yılında açılan bu pastane Hatay’ın ilk pastanesidir. Tevfik usta, somun ekmeğini Hatay’a getiren ilk kişidir. Tevfik usta 1942’den 1965 yılına kadar pastaneyi işletir. Hasan usta’dan Tevfik ustaya geçen bu meslek, daha sonra Necati ve Hasan Alpagül e aktarılıyor.

Necati Alpagül ve Hasan Alpagül Hemşin pastanesini Petek Pastanesine dönüştüren kişiler olacaktır. Bir isim değişikliği ile 1968 yılında Petek Pastanesi tabelası asılmaya başlanır. O günden bu güne kadar hizmet veren bu köklü işletmede her geçen gün siz değerli müşterilerimize daha iyiyi sunmak, daha güzeli tattırmak için çaba sarf etmekteyiz. Petek pastaneleri ürettiği ürünlerin çokluğu, menüsündeki ürünlerin zenginliği ve kalitesiyle müşteri memnuniyeti odaklı, misyonu ve vizyonundan ödün vermeyen işletme kalitesiyle tarihimizdeki çizgimizden kopmadan sunduğumuz bu duyguyu, bizlerle yaşadığınız için sizlere çok teşekkür eder.
Petek Pastanesi Telefonları

Adres: M. Fevzi Çakmak Caddesi No:16 İSKENDERUN / HATAY
Telefon: (0.326) 617 88 88 – 617 12 41 – 617 33 07 (Pbx)
Fax: (0.326) 614 35 28 (Pbx)

 

Önceki İçerikHer Şirkete Web Sitesi Yaptırma Zorunluluğu
Sonraki İçerikErzin’deki KCK Operasyonu’nda 3 tutuklama
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.