Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde 23 Nisan coşkusu

Bu çocuklar bir harika!

Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde kalan kimsesiz ve yetim çocuklar sevginin, şefkatin doruğa ulaştığı bir günde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak hayat boyunca unutamayacakları bir günü yaşamanın keyfine vardılar. Bu mutlu günde Hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı bir de müjde vererek, Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nin hemen yanına Huzurevi yaptıracaklarını duyurdu.
Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde 23 Nisan coşkusu
ÇOCUKLARDAN VALİ LEKESİZ VE HAYIRSEVER İŞ ADAMI FUAT TOSYALI’YA BÜYÜK SEVGİ
Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle muhteşem bir gün yaşandı. Tosyalı Holding tarafından organize edilen 23 Nisan şenliğine Hatay Valisi Celalattin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Aygen, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve eşi Sibel Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, eşi Arife Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, Tosyalı Holding İhracat Direktörü Şerif Tosyalı, Tosyalı ailesinin değerli büyüğü Hacı Pervin Tosyalı, Hatay İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Kimsesiz çocuklar kendilerini bu günde yalnız bırakmayan Hatay Valisi Celalattin Lekesiz ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya çiçek takdiminde bulunarak büyük bir sevgi gösterisiyle karşıladılar.

BU ESERLERİ YAPMAK KADAR YAŞATMAKTA ÖNEMLİ
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bölgemizin sanayicisi olarak üretim ve ihracatta büyük bir sorumluluk içinde çalıştıklarını, bunun yanında sosyal konularda da duyarlılıklarını ortaya koymaları gerektiğini bildiklerini önemle vurguladı. Bu doğrultuda mücadele ettiklerini kaydeden hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı, sosyal sorumluluk projelerinde ilk olarak İskenderun’da Hacı Şerif Tosyalı Sağlık Ocağı’nı yaptırdıklarını belirterek “Bunun hemen arkasından bölgemizin ilim, irfan ve ışık yuvası olan Tosçelik Fen Lisesi’ni kazandırdık. Yine valiliğimizle yapmış olduğumuz protokolle Sosyal Bilimler Lisesi, Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri kompleksine entegre olarak huzurevi projesini hayata geçireceğiz. Bu eserleri yapmanın yanında yaşatmak da çok önemlidir. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında burada kalan 139 yavrumuzla birlikte olalım istedik. Sosyal projelerin çoğalması ve herkesin destek olması ülkemiz ve bölgemiz açısından son derece önemlidir. Biz bu çerçevede hem sanayi, hem de sosyal yatırımlara devam edeceğiz. Bizi bu günde yalnız bırakmadığınız için herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DEVLET OLARAK TOSYALI AİLESİNE MİNNETTARIZ!
Hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı’nın ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, böylesi anlamlı bir günde burada olmanın heyecanını yaşadığını belirtti. “Tosyalı ailesine devlet olarak minnettarız” diyen Kaymakam Su, “Bu değerli ailemiz ülkemize ekonomik yatırımların yanı sıra sosyal yatırımlarla da çok güzel eserler kazandırmışlardır. Sevgi Evleri’de bunlarda birisidir. Tosyalı ailesi sadece bölgemizde değil, ülkemizin birçok yerlerinde önemli eserler meydana getirdi. Burası da daha özel bir yer. Çünkü burada kimsesiz ve yetim çocuklarımız kalıyor. Çok önemli hizmete imza attılar. Yoğun işlerine rağmen bizi yalnız bırakmayan sayın valimize de teşekkür ediyorum. Bu etkinlik hem bize, hem de çocuklarımıza çok güzel bir moral olacaktır” dedi.

GELECEK YORGUNLARIN DEĞİL, ÇALIŞANLARINDIR
Etkinlikte son olarak konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise güzel bir günde, güzel bir amaç etrafında bir araya geldiklerini vurguladı. İlimizin ve ülkemizin dünya yarışında rekabetten kopmaması için var güçleriyle çalışan üretime istihdama katkı sağlayan Tosyalı ailesinin yaptırdığı nezih tesiste kesmesiz çocuklarımızla birlikte olmanın mutluluğu içinde olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, “Tosyalı ailesi sosyal alanlarda da güzel hizmetler veriyorlar. Hizmetleriniz şükranla anılsın. Ben başta Hacı Pervin Tosyalı olmak üzere tüm Tosyalı ailesine teşekkür ediyorum” dedi. Yaptığı konuşmada çocuklara da seslenen Vali Lekesiz, “Sizlerinde bayramını kutluyorum. Sizler burada Tosyalı ailesinin yaptırdığı bu eserde çok iyi şartlarda yaşıyorsunuz. Geleceği devralma için çalışıyor ve hayatınızı idame ettiriyorsunuz. Gelecek yorgunların değil, çalışanlarındır. Kitap okumayı ihmal etmeyin” diyerek öğütler verdi

SIRADA HUZUREVİ VAR
Yapılan konuşmaların ardından illüzyonist tarafından çeşitli gösterilerle hem kimsesiz çocuklar, hem de davetliler neşeli dakikalar geçirdi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, daha sonra Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve yetkililerle birlikte kimsesiz çocukların barındıkları evleri ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Gezi sırasında Vali Lekesiz ve hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı tarafından müjdeli bir haber verildi. Fuat Tosyalı, Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nin hemen yanına Huzurevi yapılacağını duyurarak bölgemize bir tesis daha kazandıracak heyecanı içinde olduklarını ifade etti. Huzurevinde kalacak olan yaşlılarla kimsesiz ve yetim çocuklarımızın sohbet ederek hayatı paylaşma, öğütler verme gibi iletişimlerin de kurulacağını, bunun da çok önemli olduğunu ifade eden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu konuda her zaman yanlarında olan ve destek veren Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e de teşekkür etti.

BEBEKLERE BİRER ANNE BİRER BABA OLDULAR
Çocukların yapmış oldukları sanat eserlerini gezen Vali Lekesiz, gördüğü çalışmalara hayran kaldı. Çocukların bu mutlu günlerinde onlarla birlikte olarak her türlü ilgi ve şefkati gösteren Vali Lekesiz, masa topu oynarken, piyano resitali verdi.
Daha sonra 0-1 yaş grubunun kaldığı bebeklerin evi gezildi. Bu gezide oldukça duygulu anlar yaşandı. Protokol mensupları yeni doğan bebekleri kucaklarına alarak severlerken, büyük bir şefkatle onları bağırlarına bastılar.
Etkinliğin sonunda Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı çocuklara çeşitli hediyeler takdim ederek, çektirdikleri fotoğraflarla da bu unutulmaz günü ölümsüzleştirdiler.

Önceki İçerikYukarı Kepirce İlköğretim Okulu’nun ışığı hiç sönmeyecek
Sonraki İçerikİzindeyiz Atam
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.