50 metre genişliğinde betonarme köprü yapılacak

Feyezan kanalı üzerindeki köprüde yıkım çalışması
50 metre genişliğinde betonarme köprü yapılacak
50 metre genişliğinde betonarme köprü yapılacak

Feyezan kanalı üzerindeki, artık kullanım ömrünü tamamlamış, üzerinde çatlaklar oluşmuş ve trafik ve can güvenliği açısından tehlike arz eden köprüde yıkım çalışması yapıldı.
Yıkım yapılacak olan köprüde gece çalışma yapan İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de, alanı güvenlik şeritleriyle çevreleyerek, trafik akışını sağladı.
Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, yıkım çalışmasının yapılacağı alanda gerekli önlemleri aldı.
Yıkım çalışması öncesi köprüde inceleme çalışması yapan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yıkım çalışmasını da izledi.
Trafik akışını aksatmaması amacıyla, ilk etapta bir köprü yıkılırken, bunun inşaatının bitmesine müteakip, diğer köprü de yıkılarak yapımına başlanacak.
Toplamda 25 metre olan eski köprünün yerine 50 metre genişliğinde yeni köprü yapılacak.
İskenderun E-91 Karayolunun Aşkarbeyli deresi (Feyezan Kanalı) üzerine yapılacak olan yeni betonarme köprü, E-91 Karayolu üzerinde ana artelleri, servis yollarını ve yaya kaldırımlarını da kapsayacak genişlikte, toplam 50 metre olarak projelendirildi.
50 yıldan fazla bir ömre sahip olan ve üzerinde çatlaklar oluşan köprü, geçiş güvenliği açısından tehlike arzediyordu. Ayrıca, yağmursularının getirdiği birikintilerin, köprünün ayaklarında birikmesiyle yağmursularının tahliyesine engel olmak suretiyle sel ve taşkına neden oluyordu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.