Turizm Derneği’nin yeri nerede?

Turizm Haftası

Turizm Haftası görünmez hızla devam ediyor. 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Turizm Haftası’na bu yılda bildik etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Gerçi buna da şükrediyoruz ya; Turizm Derneği olmasaydı inanın bu etkinlikleri bile göremeyecektik.
Şimdi dünya kendi kültürünü ve tanıtımını her zaman turizm ile yapıyor. İnsanların her zaman merak sardığı yerler turistik bölgelerdir. Ben kendimi bildim bileli İskenderun’da turizm adına hiçbir ciddi etkinlik yapılmadı. Yazdıklarımı kimse yanlış yorumlamasın! Sadece gerçekleri yazıyorum ve öz eleştiri yapıyorum. İskenderun, Türkiye’nin göz bebeği olan bir ilçelerden biridir. Peki, bunu herkes böyle kabul ederken, bu kent için ne yaptık? Ve de kim neler yaptı?
Denizimiz var mı? Evet var. Peki, kullanabiliyor muyuz? Hayır! Çünkü deniz şehri olan bir İskenderun’da denize giremiyoruz. Deniz turizmini kullanamıyoruz.
Peki, İskenderun Turizm Müdürlüğü ve Turizm Derneği Yelken Kulübü ile görüşerek bir yelken yarışmaları düzenlenebilirdi. Ya da İskenderun’a özel bir deniz botu getirtilerek deniz turu düzenlenemez miydi? Siyah beyaz resimlerde gördüğümde bile heyecanlandığım kıyıdan denize doğru uzayan yağlı bir direğin ucundan bayrak alma yarışı olamaz mıydı?
Ya da yayla turizmini harekete geçirecek bir çalışma yapılamaz mıydı? Bence bunların hepsi olurdu. Ama alışmışız hiçbir şey harcamadan etkinlik yapmaya.
Otellere bakalım. Hangi otel acaba bu güne kadar İskenderun’da turizm adına ücretsiz bir şey yaptı? Yok, niye yapsınlar ki!
Bakın size biraz örnek vereyim Türkiye’de her il kendine ait ürünleri tanıtıyorlar. Biz İskenderun olarak hiçbir şey yapmıyoruz. Yapsak ta yeterli olmadığına inanıyorum.

Turizm Derneği’nin yeri nerede?
İskenderun Turizm Derneği’nin yerine baktığınız zaman inanın İskenderunluların bile yerini bulması çok zor.
Türkiye nasıl değişti ise artık İskenderun’da ki siyasilerin ve bürokrasilerin de düşünceleri ve işleyişleri tamamen değişmelidir. Bulundukları bölgelerin koşullarına göre çalışmalılar diye düşünüyorum.
İskenderun Güvercini
İskenderun güvercininin tanıtımı yapmak için ve onu önce kendi halkımıza tanıtmak için bir çalışma neden yapılmadı.tüm oda Başkanları sivil toplum örgütleri ve halkın katılacağı yada göreceği bir ortamda İskenderun güvercinlerinin uçurulması neden yapılmadı bunların olması gerektiğini düşünüyorum bunların hepsi sadece öz eleştiri kırmak yada yapılan çalışmaları baltalamak için değil ama daha güzel şeylerin yapılmasını istediğimiz için yazıyoruz..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.