Gözcüler’de yumurta bayramı coşkusu!

Yüzyılların geleneği Gözcüler Beldesi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Bölgemizde Akçalı ve Gözcüler Beldeleri’nde 15 gün arayla kutlanan Yumurta Bayramı, bu yıl da coşku içerisinde geçti. Binlerce insanın akın ettiği Yumurta Bayramı’nda, panayırlar kuruldu, piknik yapıldı, yediden yetmişe herkes baharın gelişini kutladı.
Gözcüler’de yumurta bayramı coşkusu!
Gözcüler Belediyesi’nin de her yıl olduğu gibi bu yıl da protokole verdiği yemek belediye binasında gerçekleştirildi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun Samandağ İlçesinde düzenlenen kaymakamlar toplantısında olduğu için katılamadığı Yumurta Bayramı’nda, aynı zamanda CHP İskenderun İlçe Örgütü’nün kongresi olması nedeniyle bir çok belediye başkanı kutlamalarda bulunamadı. Yüzyıllardır süregelen yumurta tokuşturma geleneği, Gözcüler’de bu yıl da bozulmadı. Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu ile İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Aygen’in katıldıkları Yumurta Bayramı etkinliklerinde yumurtalar tokuşturulurken heyecanlı anlar yaşandı. Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Aygen arasında yumurta tokuşturma sırasında neşeli anlar yaşandı.
Gözcüler Belediyesi’nin hazırladığı yemek programı, her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü, tüm davetlilerin memnun ayrıldığı güzel bir ortam olarak herkesten tam not aldı. Belediye Başkanı Necmettin Güler davetlilere hitaben yaptığı konuşmada; ‘Yüzyıllarca süren bu şenliklerimizde sizleri aramızda görmekten büyük kıvanç duyuyorum. Doğanın bizlere bahşettiği bu bereketli topraklar, baharın gelmesi ile birlikte insan emeğiyle birleşince taze geline benzeyerek adeta bizleri büyülemektedir.
Yöre halkımız bu günü emeğin verime dönüştüğü bir gün olarak da kabul etmektedir. Bunun coşkusunu yöresel olarak da paylaşıyoruz. İşte bu duygularla bugünün hepimiz için hayırlı olması dileklerim ile tekrar hoş geldiniz diyorum’ şeklinde konuştu.
Neşeli bir yemek programı sonrası Çetillik Mahallesi’nde kurulan bayram alanına giden protokol, her yıl olduğu gibi bu yıl da Alkaya Petrol Sahibi Muhittin Serçe’nin evine konuk olup tatlı yediler, hoş sohbetler yaptıktan sonra vatandaşla bayramlaştılar.
Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, bayramlaşma sırasında kaleye şut çekme yarışında şutlardan bir tanesini gole çevirirken, ikinci şutu bayan kaleci tarafından kurtarıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.