Gazi İlköğretim Okulu’ndan rekor bağış

İskenderun Gazi İlköğretim Okulu sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra çeşitli aktivitelerle takdir topluyorlar. Gazi İlköğretim Okulu öğrenci velileri ile birlikte siyasi parti mensupları kan bağışında bulundular.
Gazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen kan bağışına AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, CHP ilçe teşkilat yöneticileri, belediye meclis üyeleri Kızılay Derneği Başkanı Ümit Günay, öğrenci velileri ve davetliler katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ali Koç, “Kan hayattır. Bizlerde insanların hayatlarını, sağlıklı yaşamaları için böyle bir proje gerçekleştirmek istedik. Öğrencilerimizin de görsel olarak yaşayacakları ‘Kan Hayattır’ projesine destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Volkan Karaca, kan vermenin ne kadar önemli olduğunu tüm toplum katmanlarının bilmesi gerektiğini ifade etti. Kızılay olarak kan alma yetkisine sahip tek kurum olduklarını belirten Dr. Karaca, insanların da kan ihtiyaçlarını bir tek kendilerinin karşıladığını ifade etti.
Gazi İlköğretim Okulu’ndan rekor bağış
Son olarak Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Tuğrul ise toprağın suyu aradığı gibi insanın da kanı aradığını dile getirdi. Tuğrul, bu projeye destek veren herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar kan bağışında bulundu.
Yapılan kan bağışında 105 ünite kan verilirken, 45 adet de başvuru da bulunuldu. Gazi İlköğretim Okulu okullar bazında bu sayılarla rekor kırdı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.