Dr. Arslan’ın mesai arkadaşları saldırıyı kınadı

Önceki Gün Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde yapılan saldırıda hayatını kaybeden Doktor Ersin Arslan, için tüm hastanelerde basın açıklamaları gerçekleştirildi. İskenderun’da düzenlenen basın açıklamasında ilk olarak söz alan İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım, yaşanan menfur saldırıyı şiddetle kınadı. Başhekim Yıldırım, doktorlarımızın insan hayatına vermiş olduğu değerin hiçbir zaman tartışılamayacağını ifade ederek, bu olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Daha sonra söz alan Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi ise, meslektaşlarına yönelik yapılan bu çirkin saldırıyı kınadı. .Kiremitçi, “Görevi başında hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Dr. Ersin Arslan’a yapılan saldırıyı kınamak için buradayız, birlikteyiz. Bildiğiniz gibi, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde, Göğüs Cerrahi Uzmanı olarak çalışan doktorumuz Ersin Arslan’ın menfur saldırı sonucu hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Üzüntümüz büyüktür, acımız büyüktür. İnsan hayatına hizmet edilen bir kurumda, görevi yaşatmak olan bir kardeşimin, böylesine alçakça saldırıya maruz kalması ve hayatını kaybetmesi vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir. Hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız 75 milyon insanımıza ve 1,5 milyon Hatay’ımıza insanüstü gayretlerle hizmet etmeye çalışmaktadır. Sağlık hizmetlerinde sağlanan yüzde 76’lık vatandaş memnuniyetinde, sağlık çalışanlarının alın teri inkâr edilemez.
Dr. Arslan’ın mesai arkadaşları saldırıyı kınadı
Bakanlığımız her ne şartta olursa olsun hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırılara hiçbir zaman sessiz kalmayacak ve sağlık kurumlarında şiddeti önlemek amacıyla tedbirlerini en etkin şekilde almaya devam edecektir.
Bu tür menfur olayların tekrarlanmaması için, halkımızın da sağlık kurumlarında şiddete karşı seslerini yükseltmesi, kendilerine hizmet eden sağlık çalışanlarının güvenliğine sahip çıkması büyük önem arz etmektedir. Yaşanan saldırıda hayatını kaybeden meslektaşım Dr. Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Başta değerli eşi olmak üzere tüm ailesine sabr-ı cemil niyaz ederim” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.