Beyaz isyan !

Önceki gün Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi’nde yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden Doktor Ersin Arslan için tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da da olay tepkiyle karşılandı. İskenderun Sağlık Emeççileri Sendikası (SES) üyeleri toplanarak saldırıyı sert bir dille kınadılar. Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Mehmet Özonur, yine bir saldırı sonucu toplandıklarını ifade ederek, “Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde henüz 5 ay önce Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak göreve başlayan Dr. Ersin Aslan 80 yaşındaki akciğer kanseri olan bir hastasının yakını tarafından öldürüldü. Hekim kardeşimiz ameliyattan çıktıktan sonra serviste ölen hastanın 17 yaşındaki torunu tarafından öldürüldü. Biz hekimler ve sağlık çalışanları bu cinayetleri gördük. Bizler bu katilleri tanıyoruz ve en önemlisi de azmettirenler hakkında bir fikrimiz var. Bizler bu cinayeti İstanbul’da, Adana’da, Bursa ‘da, Batman’da, İzmir’de ve Diyarbakır’da gördük. Aslında herkes bu cinayeti gördü. Sadece kalp gözleri, gönül gözleri kapalı olanlar vicdanları kapalı olanlar görmedi. Sağlıkta dönüşüm programı ile hekimi hedef gösteren görmedi. Duymadı. Sağlık üzerindeki yanlış politikaların günlük kazanımları üzerinden hekimlerin canları ile oynandı. Yapılan görüşmeler, basın açıklamaları, açtığımız davalar sunduğumuz yasa önerileri, TBMM’nden açılmasını istediğimiz araştırma önergeleri ilgisizlikle karşılandı.
Beyaz isyan !
Sanki hekimlerin, sağlık çalışanlarının ölümü beklendi. Dr. Ersin Arslan’ın değerli anısına hekimler mesleğinin ve sağlık hizmetinin onuruna duyduğumuz saygı gereği sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin. Hastanelerin cirosu dışında gözü bir şey görmeyenlerin arkadaşlarımızın ölümü üzerine akıtacakları timsah gözyaşları kabüllenmiyoruz. Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere karşı ülkedeki tüm hekim ve sağlık çalışanları ile birlikte Dr. Ersin Arslan’ı anma ve bizleri karşı yürütülen bu acımasız sağlıkta dönüşüm programının bir sonucu olarak, sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddete tepki göstermek için acil sağlık hizmetleri dışında hizmet sunmayacağız” dedi. Hastane bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasına İskenderun Özel Hastane başhekimleri ve doktorları da katıldı.
Bu arada Dr. Ersin Arslan’a yapılan saldırı İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde de kınandı. İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hüseyin Yunus ve sağlık çalışanları toplanarak meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.