Kahreden ölüm

Kahreden ölümElazığ Arıcak’ta teröristlerle bir sıcak temas için yola çıkan tim ile birlikte giderken BTR aracında ilk belirlemelere göre kalp krizi sonucu öldüğü bilgisi verilen Jandarma Uz. Çavuş Hakan Tan’ın acı haberi İskenderun’daki baba ocağına kor ateş gibi düştü.
İskenderunspor’un emektar masörü Cuma Tan’ın oğlu Elazığ Arıcak’ta bir yıldır görev yapan BTR şoförü Uz. Çavuş Hakan Tan’ın güvenlik güçlerinin teröristlerle sıcak temas kurdukları noktaya akşamüzeri gidiyorlardı. BTR aracının birden durması üzerine TİM arkadaşları yanına geldiğinde Hakan Tan ölü olarak bulunduğu, ilk belirlemelere göre kalp krizi geçirdiği belirtildi.
Kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsiye Üniversiteye gönderildiği öğrenilen evli iki çocuk babası, eşi Hemşirelik yapan 38 yaşındaki Hakan Tan’ın acı haberi İskenderun’daki baba Ocağına 39. Mekanize Tugay Komutanlığı’nda görevli subaylar, beraberinde sağlık ekibiyle birlikte verdi.
BABANIN İÇİNE DOĞDU
Oğlunun vefat ettiğini haberiyle yıkılan acılı Anne Fatma Tan (66)ile Baba Cuma Tan (68)oğlunun ardından ağıt yakarak gözyaşı döktü. Baba Cuma Tan, gelini hemşire Sıdıka Tan (34) ile ve iki torununun Elazığ’da bulunduğunu belirterek, “Acımız büyük. Nasıl oldu anlamadık. Dün akşam telefon ile konuşmuştuk. İçime doğdu sanki. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. İçimiz yanıyor. Tek erkek çocuğumdu. Allah rahmet eylesin. Vatan sağ olsun” diye konuştu.
Baba ocağına kor ateş gibi düşen haber ile Anne Fatma, baba Cuma Tan anneanne Hatice Gündüz ile yakınları komşuları Esentepe Mahallesi 337 sokaktaki evlerine taziye için akın etti.
Jandarma Uz. Çavuş Hakan Tan’ın baba evini İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Aygen ziyaret ederek babası Cuma Tan’a taziyede bulunarak başsağlığı dileklerini ilettiler, teselli etmeye çalıştılar.
Jandarma Uz. Çvş Hakan Tan’ın İskenderun’daki ailesinin oturduğu evin etrafında komşuları da evlerinin balkonlarını, pencerelerini bayraklarla donattı.
SON GÖRÜŞME AKŞAM OLDU
Baba Cuma Tan, Elazığ Arıcak’ta bir yıldır görev yaptığını, evli iki çocuk babası oğlunun eşinin de aynı ilçede hemşire olarak çalıştığını anlatarak “Oğlum 16 yıllık Uzman çavuş olarak Çanakkale ve Sivas’ta görev yaptı. Bir yıldır Elazığ’da görevini sürdürüyordu. En son dün akşam telefonla görüştüm, ne yapıyorsun, neredesin, çocukları ver bir görüşeyim İnterneti açtık çocukları göreyim dedim, çok iyiyim, nöbetçiyim baba dedi, ben de, Allah’a emanet olun, Allah korusun dedim kapattı” dedi.
Bu arada oğlunun komutanı ile telefonda görüşen baba Cuma Tan, “Gelinim ve iki torunum orada onlara sahip çıkın” derken, yanlarında olduğu bilgisini alınca rahatladı.
Mahalle Muhtarı Doğan Keleş, Jandarma Uzman Çvş Hakan Tan’ın Elazı’da kalp krizi geçirdiği söyleniyor, şehit olup olmadığı gönderildiği Üniversite hastanesinde ölüm sebebiyle belirleneceğini, gelen raporla şehit olup olmayacağı kararı verileceğini bildirdi.

Önceki İçerikHerkesi birbirine kenetlemek için adayım
Sonraki İçerikZorlu görevin üstesinden geleceğinize inanıyoruz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.