Hatay kardeşlik merkezidir

Hatay kardeşlik merkezidirVali Lekesiz, şehit yakınları ve gazilerin ziyaretinde İstanbul’da Hatay Günleri etkinliği hakkında konuştu:

‘Hatay kardeşlik merkezidir’

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Hatay Şube Başkanı Hakan Kokusever ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.
Gerçekleşen ziyarette konukları ile bu yıl ikincisi düzenlenen ‘İstanbul’da Hatay Günleri’ etkinliğini paylaşan Vali Lekesiz, ilimizin sahip olduğu sayısız değerlerin yeterince bilinmediğini, bu tür etkinliklerin de bu değerlerin bilinirliğini artırmak amacıyla yapıldığını söyledi.
Lekesiz, ‘Yurt içi ve dışında, İspanya’da, Londra’da, Almanya’da ve benzer yerlerde düzenlenen fuarlarda ilimizin zenginliklerini anlatmaya çalışıyoruz. İlimize daha çok ziyaretçi gelsin, bu durum ekonomiye, sosyal ve kültürel hayata yansısın diye etkinliklere katılıyoruz. Evet yoruluyoruz ama bunlar doğru işler. Bu etkinliklerin verimli sonuçlarını aldıkça toplum da daha çok sahipleniyor’ diye konuştu.
İstanbul’da Hatay Günleri etkinliğinden gözlemlerini de aktaran Lekesiz, ‘Fuarda ilimizin değerlerini anlatan yaklaşık 150 pankart var. Örneğin ‘Dünyanın ilk mağara kilisesi Hatay’dadır’, ‘Hatay kardeşlik merkezidir’ ‘Künefenin başkenti Hatay’, ‘Demir çelik üretiminde Türkiye birincisiyiz’ gibi pankartlar var. Bu değerlerimizi görünce hemşehrilerimiz bile heyecanlanıyor. Bu kadar değerimiz mi varmış diye gururla bakıyorlar. İlin değerlerini bu tür etkinliklerle tanıtarak, ili hep beraber çok daha iyi yerlere götüreceğiz.’diye konuştu. Turizm Master Planı’na da değinen Vali Lekesiz, ‘Turizm konusunda bize yol haritası olacak plan, bu konuda uzman olan herkesin ortak aklı ile hazırlandı. Konunun uzmanları tarafından aylarca tartışıldı, dünya bu konuda neler yapmış onlardan da yararlanıldı. Bu plan ilimizi turizm alanında çok daha iyi yerlere götürecek’ diye konuştu.
Dernek üyelerinden proje üretmelerini de isteyen Lekesiz, onların sorunlarını ve taleplerini de dinleyerek gereken desteğin yasalar çerçevesinde verileceğini sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.