Gündeme dair-1!

Bugün mini bir test yapacağız. Hafızamız, toplumsal olaylara karşı ne kadar duyarlı, öğrenmek istemez misiniz? Hem bu arada, İskenderun’un diğer şehirlerden farkını da idrak etmiş oluruz.. Hemen konuya girelim:

1- Antakya’da olup da, İskenderun’da olmayan bir çalışmanın adı?
a) Bulvarlar
b) Kültür Sarayı
c) Otopark
d) Altgeçit

2- ‘Herşey güzel olacak, iyi ki varsınız’ sözleriyle halkına pozitif enerji yayan belediye başkanı kimdir?
a) Yusuf Civelek
b) Esabil Soydan
c) Halil Demir
d) Necmettin Güler

3- Doğalgaz ve su çalışmaları nedeniyle yolları kazıldıktan sonra üzeri çakılla örtülüp de, sokakları köylerden daha kötü olan şehrimiz hangisidir?
a) Altınözü
b) İskenderun
c) Kırıkhan
d) Dörtyol

4- İskenderun’da kaç tane 5 yıldızlı otel vardır?
a) 5
b) 2
c) 6
d) 0

5- Su şebekesi yenilendikten sonra, musluklardan ne zaman temiz su içebileceğiz?
a) 2014
b) Üç ay sonra
c) Altı ay sonra
d) Bir ay sonra

6- ‘İskele’yi 2012’de tamamlayıp, Kabotaj Bayramı’nı üzerinde kutlayacağız’ sözü hangi doktora aittir.
a) Yılmaz Şahutoğlu
b) Ender Çolakoğlu
c) Yusuf Civelek
d) Meysun Dönmez

7- Ünlü, ‘Çalmayacağız çaldırmayacağız’ sözü kime aittir?
a) Alex
b) Elmander
c) Quaresma
d) Yusuf Civelek

8- Aşağıdaki şıklardan hangisi İskenderun’da ailenizle güzel vakit geçireceğiniz yer değildir?
a) Sahil kordonu
b) Eski Bit Pazarı
c) Çamlık
d) Bağlama mesire alanı

9- Aşağıdaki şıklardan hangisi, temeli iki kez atılan ve bir türlü başlanmayan bir fabrikaya aittir..
a) Arıtma
b) Çöp
c) Demir çelik
d) Kağıt

10- Güneşli bir havada, Modern Evler ve Sakaya’yı etkisi altına alan çevre kirliliğine İskenderun Belediyesi’nin hangi birimi neden olmaktadır?
a) Makine İkmal
b) Temizlik büro
c) Asfalt şantiyesi
d) Zabıta

11- Belediye Başkanı Yusuf Civelek, hangi belediye meclis üyesi için ‘kendisini halk kahramanı olarak tanırdım’ demiştir?
a) Erdinç Çelebi
b) Ahmet Dönmez
c) Garip Şandır
d) Ercüment Kimyon

12- Kim, AHM yatırımı nedeniyle mahkemeye gidip itiraz etmiştir?
a) Nihat Durmuş
b) Ercüment Kimyon
c) Ahmet Dönmez
d) Koray Tanın

13- Hangi meslektaşım, mahkeme duruşmasında ‘Çıraklık Eğitim Merkezi’nde meslek öğrendikten sonra gazeteciliği bırakacağım’ demiştir?
a) Şehmus Aslan
b) Veysel Cıncık
c) Doğan Süslü
d) Mehmet Ergündüz

14- Köşe yazısında, ’18 yılda 18 santim yerimiz yok’ diyen gazeteci kimdir?
a) Tamer Oğuz
b) Adnan Tink
c) Erdal Yılmaz
d) Ahmet Erdoğan

15- Müzikalli Andımız Korosu’nu hangi kolejimiz oluşturmuştur?
a) Türk Amerikan Kültür Koleji
b) Atalar Koleji
c) Özel İkem Koleji
d) Hiçbiri

16- TÜBİTAK yarışmasında Matematik’te bölge birinciliği, Coğrafya’da bir ikincilik bir de üçüncülük ve son olarak Sosyoloji’de de bir üçüncülük derecisiyle Hatay’ı gururlandıran eğitim kurumumuz hangisidir?
a) Özel Antakya Ata Koleji
b) Tosçelik Fen Lisesi
c) Özel Zengi Koleji
d) TED Hatay Koleji

17- Şiir ve edebiyata olan düşkünlüğüyle ünlü kaymakamımız kimdir?
a) Belen Kaymakamı Mehmet Öz
b) Erzin Kaymakamı İskender Yönden
c) Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit
d) İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su

18- Erzin CHP kongresinde divan başkanlığını kim yapmıştır?
a) Mevlüt Dudu
b) Nihat Karpuz
c) Hasan Akgöl
d) Mehmet Ali Edipoğlu

19- ‘Şırnak’tan daha kötü bir şebekeye sahipsiniz’ sözü hangi kurumumuz için söylenmiştir?
a) TEDAŞ
b) Telekom
c) Superonline
d) Doğalgaz

20- Yarıkkaya Aşıkları kitabıyla 22 bin satış rakamına ulaşan yazarımız kimdir?
a) Mehmet Mursaloğlu
b) Kaan Metin Çelik
c) Refik Kireççi
d) Mithat Kalaycıoğlu

21- İskenderun ne zaman il olacak?
a) sittin sene sonra
b) 10 yıl sonra
c) Antakya Büyükşehir olduktan sonra
d) Bilinmiyor

22- Peki bizim durum ne olur?
(…………..)
Uzun lafın kısası..
Bizim sorular ÖSYM kitapçığına dönüşmeden, hadi bana eyvallah!

Cevap anahtarı: 1-d, 2-a, 3-b, 4-d, 5-a, 6-a, 7-d, 8-b, 9-b, 10-c, 11-d, 12-a, 13-b, 14-a, 15-c, 16-b, 17-d, 18-b, 19-a, 20-b ve 21-d ve 22 (benim aklıma bişey geliyor ama..)

Sizin Yorumunuz

Please enter your comment!
Please enter your name here