Suriye’de iki ateş arasında kaldı, öldü

Suriye’de iki ateş arasında kaldı, öldüSuriye’nin Halep kenti yakınlarında askerlerle muhalifler arasında çıkan çatışmada iki ateş arasında kalan Hataylı TIR sürücüsü 48 yaşındaki Hasan Koçak yaşamını yitirdi.
Çatışma sırasında Türk TIR’larının zincirleme kaza yaptığı, Koçak’ın silahlı saldırıda mı yoksa kazada mı öldüğünün henüz belirlenemediği bildirildi. Irak’a yük götürdükten sonra Türkiye’ye dönen Türk TIR’ları, dün Halep’in Elbeb Beldesi yakınlarında askerlerle, muhalifler arasındaki çatışmanın ortasında kaldı. Açılan ateş sırasında konvoyda bulunan araçların sürücüleri paniğe kapılınca, zincirleme kaza da meydana geldi. Silahlı saldırı ve kaza sırasında Hataylı sürücülerden Hasan Koçak’ın öldüğü anlaşıldı. Koçak’ın ölüm haberini alan Hatay’ın Demirköprü Beldesi’nde oturan ailesi, bugün sabah cenazeyi teslim almak üzere Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Halep’e gitti.Hasan Koçak’ın kardeşi 34 yaşındaki Mehmet Koçak, olayın dün saat 16.00 sıralarında meydana geldiğini öğrendiklerini belirterek, “Ağabeyimin de olduğu TIR’lar konvoy halinde Türkiye’ye dönerken bir pikaptan ateş edilmiş. Ateş sırasında panikleyen şoförler kontrollerini kaybedince kaza olmuş. Ağabeyim silahla mı vuruldu yoksa kaza da mı öldü henüz bilmiyoruz. Cenazesini getirince öğreneceğiz” dedi. Koçak, bir kardeşi ile kuzenlerinin cenazeyi almak üzere Halep’e gittiğini kaydetti.Halep’in Azez İlçesi’nde 12 Mart’ta da Kilisli 75 yaşındaki Hayrettin Ayoğlu, otomobiline açılan ateş sonucu ölmüştü.

REYHANLI’YA 4’Ü YARALI 113 SURİYELİ DAHA GELDİ
Öte yandan, ülkelerindeki iç çatışmada yaralanan Suriyeli 29 yaşındaki Abid Semih, 18 yaşındaki Mustafa Dulak, 26 yaşındaki Mustafa Semih ve Muhammed Barhum’un da aralarında bulunduğu 113 Suriyeli, gece sınırı geçerek Reyhanlı’ya geldi. Yaralılar götürüldüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken durumu ağır olan Muhammed Barhum, Antakya Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Diğer Suriyeliler ise Reyhanlı’daki çadır kentte yerleştirildi.

Önceki İçerikROMANYALI EĞİTİMCİLER, KAYMAKAM ALİ İHSAN SU’YU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ..
Sonraki İçerikİskenderun hazır mı?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.