Sağlıkçılar Ata’nın huzurunda…

Sağlıkçılar Ata’nın huzurunda…Hatay Tabip Odası İskenderun Temsilcisi İbrahim Tartıcı:
“İnsanlarımızın sağlık hizmeti veren hekimlere saygısı kalmamış”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla dün sabah Atatürk anıtında çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Törene İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, eşi Ümran Civelek ve sağlık çalışanları katıldı.
Hatay Tabip Odası İskenderun Temsilciliği’nce düzenlenen törende, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, meslektaşlarının Tıp Bayramı’nı çiçek vererek kutladı.
Çelenk sunumu ile başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Hatay Tabip Odası İskenderun Temsilciliği adına konuşan Dr. İbrahim Tartıcı, Tıphane-i amire ve cerrahhane-i amire tıp okullarının 14 Mart 1827 açılışından sonra tıp bayramı olarak ülkemizde kutlanmaya başlandığını belirterek, bunun modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edildiğini söylerken günümüzde insanlar kendilerine hizmet eden sağlık veren hekimlere saygısı kalmamış ve şiddetle kendilerini tedavi eden doktorlarımıza ‘bağırma, saldırma ve parasıyla değil mi! Benim verdiğim vergilerle buradasın’ diyerek tepkilerini dile getirir duruma geldi. Biz bu şartlarda görev yapan insanlar olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
Konuşmasında, hekimlerin meslek andındaki, hiçbir ayırım gözetmeden insan hayatına saygılı olmak ve insanlık değerlerine bağlılık ilkelerinin, hekimlik mesleğini yücelttiğini ve evrensel bir düzeye taşıdığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Tıp dünyasındaki olağanüstü bilimsel gelişme, meslek ilkelerimizle ve değerlerimizle birleştiğinde, hekimin, insan yaşamı ve toplumlar için önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Türk hekimleri dünya çapında büyük başarılarla tıp bilimine büyük katkılar sağlıyor. Meslektaşlarımızla övünüyoruz” ifadelerini kullandı. Türk hekimlerinin yalnız insan sağlığı ve tıp bilimiyle uğraşmadığını, toplumsal sorunlarla yakından ilgilendiğini belirten Başkan Civelek, hekimlerin toplumsal ilerlemede ve kalkınmada da önemli sorumluluklar yüklendiğini ifade etti. Belediye Başkanı Yusuf Civelek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ulusal kurtuluş mücadelemizden başlayarak, kuruluş yıllarında ve bugüne kadarki süreçte hekimler, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslaşma, modernleşme ve kalkınma hamlesinde her zaman önemli görevler ve misyonlar üstlenmiştir. Bir kez daha belirtiyoruz; hekimlerin sesine kulak verilmelidir. Onların düşünceleri, önerileri dikkate alınmalıdır. 14 Mart Tıp Bayramı yalnız hekimlerin bayramı değil, halkımızın da bayramıdır. Hepimize kutlu olsun.” Daha sonra konuşan Palmiye Hastanesi Başhekimi Doktor Yılmaz Şahutoğlu ise, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Tören konuşmaların ardından sona erdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.