Nuri Üysen Camii ibadete açıldı

Nuri Üysen Camii ibadete açıldıHayırsever iş adamı Nuri Üysen tarafından restoresi yapılan ve muhteşem bir görünüme kavuşan Nuri Üysen Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Nuri Üysen Camiinin açılış törenine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, KKTC DP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Slovenya Cumhuriyeti Hatay Fahri Konsolosu ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, çevre belde belediye başkanları, iş adamları, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra, muhtarlar ve İskenderun halkı katıldı.
Açılış töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, bu camiyi restore ederek kentimize kazandıran iş adamı Nuri Üysen’e teşekkür etti.
Daha sonra protokol mensupları hep birlikte kurdeleyi keserek Nuri Üysen camiini ibadete açtılar. Daha sonra tüm davetlilerin katılımıyla Kuran-ı Kerim’in okunurken, iş adamı Nuri Üysen’in duygulanarak ağladığı gözlendi. Açılışta Hatay İl Müftüsü Mustafa Sİnanoğlu ise vaaz verdi.
Daha sonra protokol mensupları ile birlikte vatandaşlar toplu bir şekilde Cuma namazı kıldılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.