Müteahhitlere yetki belgesi numarası zorunluluğu getirildi

Müteahhitlere yetki belgesi numarası zorunluluğu getirildiİskenderun Mimarlar Odası tarafından Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘Yapı Müteahhitliği Yetki Belgesi’ ve ‘Şantiye Şefliği Eğitimi’ konulu seminer gerçekleştirildi.
Ticaret ve Sanayi Odası toplantı Salonu’nda İskenderun Mimarlar Odası tarafından kentimizde bulunan mimarlara ve mühendislere yönelik, Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi (SMGM) öncülüğünde ‘Yapı Müteahhitliği Yetki Belgesi’ ve ‘Şantiye Şefliği Eğitimi’ konulu seminer verildi. Seminer eğitmenleri Mimar Ayşen Yılmaz Öğüt ve Yüksek Mühendis Mimar Bülent Ceylan katılımcılara geniş kapsamlı bilgiler verdiler. Seminerin açılış konuşmasını yapan İskenderun Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın, ‘Yapı Müteahhitliği Yetki Belgesi’ ve ‘Şantiye Şefliği Eğitimi’ konusunun mimarlık ve mühendislik sektörlerine damgasını vurabilecek önemli konular arasında yer aldığını belirterek, SMGM eğitmenlerine bıraktı.
Seminerin ilk konuşmasını yapan Mimar Ayşen Yılmaz Öğüt, “Yapı müteahhitliğini üstlenecek olan her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması zorunluluğu da getirilmiştir” dedi. Son olarak konuşma kürsüsüne gelen Yüksek Mühendis Mimar Bülent Ceylan ise ‘Şantiye Şefliği Eğitimi’ konusunda bilgiler vererek, “Şantiye Şefi yapı müteahhidi adına, yapım işinin ruhsata ve ruhsat eki etüt ve projelere uygun olarak gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan inşaat ve iş organizasyonunu sağlamak ve tedbir almakla yükümlüdür” diye konuştu. Konuşmaların ardından hazırlanan slayt, katılımcılar tarafından izlendi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.