İskenderun’a Yavruvatandan ağır konuk

İskenderun’a Yavruvatandan ağır konukKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İskenderun’a geldi. İskenderun Genç İş Adamları Derneği (İSGİAD)’ın konuğu olarak KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden ile birlikte kentimize gelen Çavuşoğlu, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskenderun’un oldukça gelişmiş ekonomik ve kültürel bakımdan oldukça zengin bir yerleşim yeri olduğunu belirtti. Kentimizdeki gelişmişliğe hayran kaldığını ifade eden Çavuşoğlu, Kıbrıs ile İskenderun arasında Genç İş Adamları Derneği vasıtası ile bir köprü oluşturmak istediklerini dile getirdi.
Ziyaretten son derece memnunluk duyduğunu kaydeden İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, kentin durumu ile ilgili konuğu Çavuşoğlu’na geniş ve detaylı bilgiler verdi. İskenderun’un her yönden gelişmiş bir şehir olduğunu vurgulayan Kaymakam Su, “Ülkemizin demir ve çelik ihtiyacının % 30’u bizim bölgemizden karşılanıyor. Yine ülkemizin filtre ihtiyacının da % 70’ini bizim üreticilerimiz karşılıyor. Bildiğiniz üzere İskenderun Limanı özelleşti. Bu özelleştirme İskenderun’a çok büyük faydalar sağlayacak. Birçok yan sanayi limandan yararlanacak. Bu da bölgemizin daha da gelişip kalkınması için son derece önemlidir. Yine turizm konusunda da oldukça şanslıyız. Yaz aylarında Arsuz ve çevredeki turizm alanlarında nüfus anlamında büyük bir artış yaşanıyor” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.