İskenderun’a Bayan Basketbol Takımı kuralım

İskenderun’a Bayan Basketbol Takımı kuralımHer zaman söylüyorum; Bir kentin ve ilin en büyük tanıtımının spor aracı olduğunu defalarca yazdım, ama yine de yazmaya devam edeceğim. Belki kentimizdeki duyarlığı biraz artırım.
Spor dediğimiz zaman ilk akla gelen futbol oluyor. Evet, dünyada en önemli sektör haline gelen futboldur doğru, ama diğer branşları da unutmamak ta fayda var.
Örneğin basketbol takımlarının başarılarını çok fazla göremiyoruz. Çünkü takip etmiyoruz. Aslında çok ciddi başarılar elde ediliyor, fakat bizler görmüyoruz.

Cennetin değerini bilmiyoruz
Hani diyoruz ya dünyanın cenneti Türkiye.. Türkiye’nin cenneti ise İskenderun.. Gerçekten öyledir. İskenderun inanılmaz güzel çok deniz turizmi, yayla turizmi bir arada insanların gelişmişliğini de buna eklediğimiz zaman kentimizin bir Barcelona şehrinden bir farkının olmayacağını düşünüyorum. Tabi birçok insan bunu hayal olarak görebilir. Eğer ufku geniş olmayan ve dünyaya bakışı tek gözlükle olanlar zaten buna aklı yetmez ve inanmaz. Ama benim inancımın olduğunu söylemeliyim.
Her zaman şuna çok inanıyorum; Bir insan yeter ki istesin eğer istiyorsa yapamayacağı bir şey yoktur.

Antakya’da şenlik
Bakın Antakya kendini ciddi anlamda aşıyor ve geliştiriyor. Bazı örnekler verecek olursam örnek çok. Seçimden sonra Medeniyetler Korosu’nu Antakya kurdu. Şu anda ise tüm dünya hayranlıkla Medeniyetler Korusu’nu izliyor. Ve dünya turnesine dahi çıkıyor.
Antakya Belediyesi Bayan Basketbol Takımı’nı kurdu. Kurmuş olduğu Bayan Basketbol takımı şu anda Türkiye’nin en büyük takımlarıyla ve kulüpleriyle yarışıyor.
Geçenlerde Galatasaray’ın İskenderun’a geldiğini yazmıştım. Ancak hayal kurduğumu da belirtmiştim. Şimdi hayalleri Antakya gerçek yaptı. Siyasi ve güçlü lobileriyle Bayan Basketbol Türkiye Müsabakasına Antakya ev sahipliği yapıyor.
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük Bayan basketbol takımları şu anda Antakya’da bulunuyorlar.
Hatay ilk kez böyle dev bir müsabakalara ev sahipliği yapıyor. Türkiye Kupası Şampiyonası’nın Antakya’da yapılması gerçekten büyük bir başarı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, bu müsabakalara katılmak için Antakya ya geldi. Tüm takımlar Ottoman Otel’de kalıyorlar. Hatta Antakya’da katılan tüm takımlara muhteşem bir kokteylde verildi.

İskenderun’da neden yok
Bu tür turnuvaların İskenderun’da neden yapılmadığı çok açık. Çünkü İskenderun’da süper ligde, birinci ligde basketbol ve diğer branşlarda takımlarımız yok. Bu konuda çok basit maddi giderlerle birinci lig bayan basketbol takımı kurularak kentimizin ismini ve tanıtımını yapmış olabiliriz aslında. Aslında kurulacak olan Bayan Basketbol Takımı ile kentimize ciddi sayıda takımları getirebiliriz ve burada ekonomi anlamında ciddi katkısı olur. Bu konunun tüm sivil toplum örgütleri, oda başkanları ve ilgili kurumlar tarafından sahiplenilmesi gerekiyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.