Hataylı logosunu seçti

Hataylı logosunu seçtiHatay Valiliği ve Hatay Marka Kent Derneği çalışmalarının önemli bir parçası olan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının desteği ile gerçekleştirmiş olduğu Hatay İl Logosu belirlenmesi çalışmaları tamamlandı. Halk oylaması ile seçilen logonun Hatay İl logosu olarak seçilmesine Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından karar verildi.
Hatay’ın marka kent olma çalışmaları kapsamında Hatay’ın ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, yatırımların ve yeteneklerin çekilmesi, ekonomik değerlerin pazarlanması, küresel ölçekte rekabet avantajlarının sağlanabilmesi amacıyla tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum paydaşlarının ortak simgesi olması özelliğiyle ilimizi en iyi şekilde ifade eden Hatay İl Logosunu belirleme çalışmaları için öncelikle Hatay Valiliği tarafından bir komisyon kuruldu.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Hatay ili için 20 logo tasarımı yaptırılmış daha sonra söz konusu 20 logo 16 Aralık 2010 tarihinde oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilerek ekte sunulan 8 logonun halk oylamasına sunulmasına karar verildi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlatılan 8 logo alternatifi; ilçelerde billboardlarla, afişlerle, radyo cıngılıyla, yerel gazeteler ve internet ortamında sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile Hataylılar’a etkin bir şekilde tanıtılmış; 12 Ocak-31 Ocak 2011 tarihleri arasında tüm ilçe merkezlerine yerleştirilen 15 gerçek sandık ve www.dogaka.org.tr adresindeki sanal oylama vasıtasıyla Hataylıların beğenisine sunuldu.
3 Şubat 2011 tarihinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı merkez binasında Hatay Valiliği ve DOĞAKA çalışanlarından oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirilmiş olan oylama sayımı neticesinde söz konusu logo kullanılan 22.243 oydan 6.475 adedini alarak birinci oldu.
Parça bütün ilişkisi ile mozaik sanatından esinlenerek oluşturulmuş ve çok kültürlülüğü vurgulayan Hatay İl Logosunun orta kısmında Hatay adının serbest karakterlerle yazılmış olması Asi nehrinin sıra dışı akışı ve Amanos Dağları’nın sıra dışı sıralanışına gönderme yapmaktadır.

Önceki İçerikTürkiye bu genci konuşuyor!
Sonraki İçerikYapılan hatalar, biriken riskler!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.