Hoşgörü gecesi

Hoşgörü gecesiAlevi Nusayrileri bir araya getiren dayanışma gecesinde bir konuşma yapan Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihat Yenmiş, “kardeşliğin ve hoşgörünün beşiği İskenderun” vurgusu yaparak önemli bir mesaj verdi.
İskenderun Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği (AKAD) dayanışma ve kardeşlik gecesi düzenledi.
AKAD Yönetim Kurulu Üyeleri tüm misafirlerini kapıda karşıladılar.
Gecede bir konuşma yapan AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, “Güzel insanların güzel ilçesi, kardeşliğin sevginin ve hoşgörünün beşiği İskenderun’da yaşayan biz Alevilerin kurduğu AKAD önemli bir toplumsal ihtiyacı gidermek için faaliyete girdi. Derneğimizin tüm bu amaçlara yönelik faaliyetleri yasal zemin çerçevesinde sürdürmekte olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Ayrıca “Kültür ve İnanç Külliyesi” nin mimari projesini yapan Sayın Mimar Dergan Çarpar ve oğlu Mimar Mehmet Ali Çarpar’a huzurunuzda teşekkür ederim.
Biz Alevilerin sahip olduğu inanç, bir çok kişi, yazar ve araştırmacı tarafından hep merak edilmiş ve bir takım kişiler tarafından kaleme alınarak kitaplaştırılmıştır. Ancak kendi inancımızı tanıtmak ve yaşamak konusunda şimdiye kadar bize hiç fırsat verilmedi.Ya da biz buna gerek duymadan her yakıştırmayı ve tanımlamayı sineye çekerek tepkisiz kaldık. Böylesi daha kolayımıza geldi de diyebiliriz. Bu “Kültür ve inanç Külliyesi”nin inşaatı toplumumuzdaki özgüveni yükseltecek, özlenen kaynaşma ve dayanışmayı sağlayarak bizlere güç verecektir. Bu güçle çalışmalarımıza daha bir azim ve sorumlulukla devam edeceğiz Bize katkı veren, verecek olan her şahıs ve kuruluşa şimdiden teşekkür ediyorum.Ayrıca yapılacak olan bu “külliyenin” kullanımının; din, dil, ırk, mezhep ayrımı olmaksızın herkese açık olacağını buradan ilan ediyorum. Çünkü biz, insana verilen değeri her şeyin üstünde tutan ve yaradılanı yaradandan ötürü hoş gören bir anlayışın mensubuyuz.”
Gecede, Alevi Nusayri toplumunda heyecan yaratan kültür sitesinin tanıtımı projeyi hazırlayan Mimar Dergan Çarpar’ın oğlu Mimar Mehmet Ali Çarpar tarafından yapıldı.
Dayanışma ve kardeşlik gecesine Alevi Nusayri toplumunun önde gelen isimlerinin yoğun ilgisi gözlenirken, İskenderun Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Doğan Erten’in bir ev sahibi gibi hareket etmesi ve misafirlerle ilgilenmesi memnuniyet yaratırken, bir dost sohbetinde “Her kim bu memlekette ayrımcılık yaparsa şerefsizdir” sözünü söylemesi Alevi Nusayriler arasında memnuniyetle karşılandı. İskenderun Toyota Plaza İsa Taş Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen geceye, AK Parti Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, MHP Milletvekili Şefik Çirkin, 23 Dönem Milletvekili Aziz Yazar, Belediye Başkanı Doktor Yusuf Civelek, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz, CHP İlçe Başkanı Jorj Basus, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, belediye meclis üyeleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. CHP’li İskenderun Belediyesi Meclis Üyesi Zeki Aytaş, gecede ilgi gören önemli isimler arasında yer aldı. Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsa Taş, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Akbay’ın masasına giderek, “Sonuna kadar arkasındayım” diye konuştu.
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Seküçoğlu ile Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Nazım Culha, her zaman olduğu gibi toplumsal konulara duyarlı iki meslek grubu başkanı olarak yerlerini aldılar.
Toplumsal konulara duyarlılığı herkes tarafından bilinen Şampiyon Fitle Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Yılmaz’ın istek şarkısı “Kara üzüm habbesi” orkestra tarafından çalınmaya başlayınca sahneye Şahap Yılmaz ve kardeşleri çıktı. Şarkıyla oldukça keyiflenen Şahap Yılmaz, Belediye Başkanı Doktor Yusuf Civelek henüz yerine yeni oturmuştu ki, kaldırarak karşılıklı oynamak istedi. BaşkanYusuf Civelek, Şahap Yılmaz’ı kırmayarak sahnede karşılıklı çiftetelli oyunu oynadı.

Önceki İçerik“Hayat bir tiyatrodur”
Sonraki İçerikDeniz uçakları sefere başlıyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.