Samandağlılar Derneği’nden hoşgörü mozaiği

Samandağlılar Derneği’nden hoşgörü mozaiğiİskenderun Samandağlılar Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen dayanışma gecesinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Grand Plaza’da gerçekleştirilen dayanışma gecesinde konuşan Samandağlılar Derneği Başkanı Melih Sürmeli, Bu derneği Samandağlılarla kurduklarını, İskenderunluları da dernek çatısı altında birleştirdiklerini önemle vurguladı. Buradaki tablonun Samandağlılarla İskenderunluların birlikte olduğunun kanıtı olduğunu dile getiren Sürmeli, “Bizi kimse birbirimizden ayıramaz. Bizi kimse ayrıştıramaz. Yüzyıllardan bu yana birlikte yaşıyoruz. Görüntü zaten her şeyi anlatıyor” diye konuştu.
Gecede Samandağlılar Derneği’nin üyesi aynı zamanda resim öğretmeni olan Aylin Abacı tarafından yapılan ve hoşgörü mozaiğini anlatan resim tablosunu derneğin onursal başkanı Şekip Abacı satın aldı. Gecede ayrıca Samandağlılar Derneği tarafından resim öğretmeni Aylin Abacı’ya derneğin en yaşlı kurucu üyesi olan Mişel Aygül tarafından plaket takdim edildi.
Gecede konuşan Samandağlılar Derneği Onursal Başkanı Şekip Abacı ise, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu gecede burada birlik beraberlik ve hoş görü adına her şey var. Önemli olan da bu dayanışmanın sergilenmesi” dedi.
İskenderun Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Anıl Abacı ise, dernek olarak her zaman ihtiyaç sahibi insanların yanında olduklarını belirterek, “İhtiyacı olan insanlarımız bize gelip müracaat etmeleri durumunda katkılarımız da olacak” ifadesini kullandı.
Geceye katılan davetliler canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Gecede ayrıca Arapça şarkılarıyla Hatay halkının büyük sevgisini kazanan sanatçı Semir Yalçın’da söylediği Arapça şarkılarla davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.