Gelişim’de İlk Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı

Gelişim’de İlk Açık Kalp Ameliyatı YapıldıBüyük şehirlerdeki doktorların “Kesinlikle olmaz!” dediği 72 yaşındaki Yeter Kurtulmuş’a, Özel Gelişim Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Profesör Doktor Sedat Kalaycıoğlu’nun ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği ilk koroner bypass ameliyatı hayat verdi. Gelişim Hastanesi’nin hedefinde kanser tedavi merkezi Onkoloji de var ama her ne hikmetse birileri yokuşa sürüyor..
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi 24 Şubat 2012 tarihinde bir ilk’e imza attı. İskenderun’da ilk koroner bypass ameliyatı Özel İskenderun Gelişim Hastanesinde Prof. Dr. Sedat Kalaycıoğlu başkanlığındaki bir ekip tarafından gerçekleştirildi.
Hasta Yeter Kurtulmuş, İskenderun’da ilk açık kalp ameliyatı yapılan kişi olarak kayıtlara geçerken, Kalaycıoğlu, 2012 yılı için 500 kalp ameliyatı ve 4 bin anjio gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.
Büyük şehirlerdeki doktorların “Kesinlikle olmaz!” dediği 72 yaşındaki Yeter Kurtulmuş’a, Özel Gelişim Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Profesör Doktor Sedat Kalaycıoğlu’nun ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği ilk koroner bypass ameliyatı hayat verdi.
Göğüs ağrısı yakınmaları olan 72 yaşındaki Yeter Kurtulmuş, İskenderun’da ilk kalp ameliyatının kendisine yapılmasının çok özel bir duygu olduğunu belirterek, bu konuda Özel Gelişim Hastanesi imkanları ve Profesör Doktor Kalaycıoğlu’nun verdiği güvenin cerrahi operasyonu kabul etmesinde etkili olduğunu söyledi.
Kalp ameliyatı için büyük şehirlere gitmek zorunluluğunu ortadan kaldıran Özel Gelişim Hastanesi’nin Kalp Damar Cerrahisi yatırımı, bundan böyle en son teknoloji ve başarılı ekibiyle bölge insanına hayat verecek..
Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Sedat Kalaycıoğlu, ameliyatın başarılı geçtiğini, hastanın 2 damarının değiştirildiğini ve 4 gün sonra taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.
Kalaycıoğlu, “Koroner Angio ve kalp ameliyatları daha önce İskenderun’da yapılamıyordu. Bu konuda büyük eksiklik vardı. Hastalar çareyi başka şehirlerde arıyorlardı. Biz hastanemizde altyapı çalışmalarını tamamlayarak yeni ameliyathane ve yoğun bakımlarla birlikte Angio ünitesini de hizmete açtık. İlk yıl için 4 bin Anjio ve 500 kalp ameliyatı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonra kalp hastalarının her türlü tanı ve tedavisi hastanemizde yapılabilecektir” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.