Duyarlı yöneticilerimizden jet çözüm

Duyarlı yöneticilerimizden jet çözümİsmet İnönü Mahallesi ile otobanın alt kısmında kalan bazı arazilerde toprak kayması, başta Gülen Koleji olmak üzere mahalle sakinlerini sıkıntıya düşürmüş, Gazeteniz Güney, bu konuyu manşetine taşıyarak yaşanabilecek olası bir tehlikeyi gözler önüne sermişti.
Haberimize kayıtsız kalmayarak hemen harekete geçen İskenderun Belediyesi Pazar günü olmasına rağmen hemen bölgeye gelerek burada tüm ekipleri ile birlikte incelemeler başlattı.
İl özel idaresinden alınan kepçe desteği ile birlikte heyelan olan bölgelerde çalışma yapan İskenderun Belediyesi ekiplerinin bu çalışmaları bütün gün devam etti.
İskenderun Belediye Başkan yardımcısı Haluk Arlı ve Fen İşleri Müdürü Ali Hıdır Köse, ekiplerle birlikte çalışmalara katılarak bir an önce yaşanan sorunu çözmek için yoğun çaba ve gayret sarf ettiler.
Dün sabah itibariyle İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdür vekili Muharrem Keleşoğlu da tehlike bölgesine giderek, burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldılar.
Gülen Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü, son yağışlardan dolayı ciddi yarıklar oluştuğunu ifade ederek, “Bu konuda bizlerde gerekli yerlere konuyu bildirdik. İskenderun Belediyesi Pazar günü olmasını rağmen gerekli çalışmaları başlattılar. İş makineleri burada çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları ve kaymakamlıkta devamlı konuyla ilgileniyor. Şu anda İskenderun Belediyesi burada çalışma yapıyor bu konuda emeği geçen herkese gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ali Hıdır Köse ise, 2000 yılından beri otoban yol çalışmasından dolayı Çankaya Mezarlığı’na giden bütün yağmur havzalarının drenaj kanallarıyla toplanarak Gülen Koleji’nin bulunduğu bölgeden şehre geldiğini belirtti. Çalışma yapılan zeminde derin yarıklar oluştuğunu, iş makineleriyle olası bir heyelanı önlemeye çalıştıklarını kaydeden Köse, “Derin yarıkların kademe kademe düzeltiyoruz. Tek çözüm bölgeye verilen drenaj kanalının Şekeri Deresi verilmesi ve bölgenin ağaçlandırılmasıdır” ifadelerine yer verdi.

Önceki İçerik“İnşaatta yeni teknoloji deprem riskini azaltıyor”
Sonraki İçerik‘Seksen’ yıl unutulmayacak!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.