İnsanlarımızdan sayısız teşekkür aldım

İş adamı Nuri Üysen, dün sabah basın mensuplarıyla bir araya gelerek kendi restore ettirdiği Nuri Üysen Camii ve şehitlere yapılacak olan bedelsiz konutlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Üysen, kendi Modern evler Mahallesi’nde kendinin sahip olduğu bir arazi üzerine de ilköğretim yaptıracağı müjdesini verdi.
İskenderun’lu iş adamı Nuri Üysen, dün sabah son dönemlerdeki yapmış olduğu çalışmalar ve hayata geçireceği projeler hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Hasan Baba Restaurantta gerçekleştirilen toplantıya basın mensuplarının yoğun ilgisi vardı.

İNSANLARIMIZDAN SAYISIZ TEŞEKKÜR ALDIM
Açıklamalarına Numune Mahallesi’nde bulunan ve kendi adının verilerek restore edilen Camide yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler Üysen, camiinin restorasyonundan duyduğu mutluluğun hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini belirtti. Vatandaşlardan sayısız tebrik ve teşekkür telefonları aldığını kaydeden Üysen, “İnanın bana hayatta hiç bir şey bu kadar mutluluk veremezdi. İnsanlarımızın hayır duasını alıyoruz. Bundan daha büyük ne olabilir ki? Camimizi baştan aşağı yeniledik. Artık hem Numune mahallemize ve hem de İskenderun’umuza yakışır bir güzellikte oldu. Artık insanlarımız daha rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirecekler. Buda bizim mutlu olmamıza yeterli” diye konuştu.

YENİ BİR CAMİİ YAPTIRSAYDIM BU KADAR PARA HARCAMAZDIM
İş adamı Nuri Üysen, basın mensuplarının ‘Caminin restoresinde ne kadar para harcadınız? Şeklinde yöneltilen sorulara ise, “Yeni bir camii yaptırsaydım, bu kadar para harcamazdım” diyerek cevap verdi. Dini değerler kadar eğitiminde son derece önemli olduğuna vurgu yapan iş adamı Nuri Üysen, evlatlarımızın geleceği ve bu ülkenin daha da kalkınıp gelişmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı

BİR HAYIRLI PROJE DAHA
Kendisinin de 1980’li yıllarda öğretmenlik yapan bir eğitimci olduğunu hatırlatan Üysen, Modern Evler mahallesinde yine kendisinin sahibi olduğu bir arazi üzerine İlköğretim okulu yaptıracağının müjdesini verdi. Eğitimin çocuklarımız için son derece önemli olduğuna işaret eden Modern evler mahallesinde kendi arazisinin üzerine İlköğretim okulu yaptıracağını büyük bir heyecanla müjdeledi. Geleceğimize emanet edeceğimiz çocuklarımıza güzel eserler bırakmamız gerektiğinin altını çizen Üysen, bu projenin de en yakın zamanda şekillenerek hayata geçirileceğini duyurdu.

İNŞALLAH ŞEHİT AİLELERİMİZE LAYIK OLURUZ
İskenderun’a Yeşil İnşaat tarafından şehit ailelerine bedelsiz verilmek üzere yaptırılacak olan konutlarla ilgili de geniş ve detaylı olarak basın mensuplarını bilgilendiren iş adamı Nuri Üysen, kamuoyunda bu konu ile ilgili çıkan yersiz açıklamalara da tepki göstererek, “Evlatları o yüce mertebeye ulaşan şehit ailelerimize onure edip, onların acılarını paylaşmak üzere ev sahibi yapmak istedik. Bunun altından da bir şeyler arayanlar oldu. Ben onlara verecek bir cevap bulamıyorum. İlgili firmamıza İskenderun’da böyle bir proje yapmasını ben önerdim ve seve seve kabul ettiler. Arsa konusunda yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda İskenderun Belediyesi ile görüştük. Bize alan gösterdiler. Konut yapılacak olan arazinin parasını da İskenderun Belediyesi’ne ben ödeyeceğim. Tabii bir takım kriterler olacak. Bunu ileriki zamanlarda daha detaylı görüşüp şekillendireceğiz. İnşallah şehit ailelerimize layık olabiliriz” diye konuştu.

YASAL OLMAYAN HİÇBİR ŞEY YAPMADIM
Üysen toplantı da iş yaşamı ile ilgili de sorulan sorular üzerine açıklamalarda bulundu. Gayri menkul yatırımları ile uğraştığını ifade eden Nuri Üysen, daha önce Gaziantep’te AVM’nin yeri ile ilgili rant sağladığı yönünde ulusal basında çıkan haberlere de açıklık getirdi. Burada kesinlikle kanuna ve yasaya uygun olmayan işlemlerin olmadığını kaydederek, “Zaten benim arsayı sattığım Alman firma ile hala görüşüyor ve ortak ilişkilerimiz var. Basında çıkan haberler gibi herhangi bir rant sözcüğü mevzu bahis olsaydı, zaten bu firma ile ilişkilerimiz kesilirdi. Ben hayatım boyunca yasal olmayan hiçbir işe girmedim ve haksız kazanç sağlamadım. Hepimiz evlatlarımızın yetişmesi için mükellefiz. Benim evlatlarımın da boğazından bir kuruş haram geçmedi ve geçmezde” şeklinde açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının sonunda çalışanın ve mücadele edenin her zaman kazanacağını ifade ederken, İskenderun’a yatırımlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.