Vali Lekesiz Hızır gibi yetişti

Vali Lekesiz Hızır gibi yetiştiİl İdare Şube müdürleri toplantısı Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığında İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Lekesiz, İskenderun’un sorunlarını masaya yatırarak çözüm için ilgili birimleri harekete geçirirken, özellikle elektrik konusunda sıkıntı çeken kentimizin bu sorununu da TEDAŞ il ve ilçe müdürleri nezaretinde ele aldı, imkanlar dahilinde çözüm için talimat verdi.
Toplantının açış konuşmasını yapan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, bu tür toplantılardan olumlu gelişmeler elde edildiğini belirterek, vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde hizmet alabilmesi için çalışıldığını ifade etti. Kaymakamı Su, bu toplantının İskenderun’a hayırlar getirmesini temenni etti.
VATANDAŞLARIN MÜRACATLARI TİTİZLİKLE TAKİP EDİLECEK
Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, vatandaşların ve toplumların kendi hayatları üzerinde daha fazla inisiyatif talep ettiği bu dönemin, klasik vatandaş tanımını farklılaştırdığına dikkat çekerek, “Devlete atfedilen geleneksel değerlerin yerini, devletten beklenen hizmetleri almaya başlamış vatandaşlar devlet ve kamu kurumları karşısında edilgen bir yapıdan, etkin bir yapıya geçmiştir” dedi. Vali Lekesiz, artık, toplumun taleplerine karşı daha duyarlı, katılımcılığa önem veren, hedef ve önceliklerini netleştirmiş, hesap veren, şeffaf, vatandaş memnuniyetini önde tutan yönetim anlayışına sahip bir kamu yönetimi anlayışının dile getirildiğini kaydetti.
SORUNLARA JET ÇÖZÜM
Her alanda hızlı bir gelişimin ve değişimin yaşandığı küreselleşme sürecinin; rekabeti artırdığını, halkın yönetimden beklentilerini yükselttiğini ve daha kaliteli bir yönetimi zorunlu kıldığını vurgulayan Lekesiz, ‘Devletin varlık nedeni vatandaşlarına hizmet etmektir. İşte tüm bu gerekçelerle yaklaşık 3 yıldır ilçelerimizde yıllık çalışmaları değerlendiriyoruz. Eğitimden sağlığa, altyapıdan kültür varlıklarının yeniden canlandırılmasına, havaalanından sanayi yatırımlarına, kısaca her alanda ilimizdeki hummalı çalışmalar devam ediyor.’ diye konuştu. “Devletin; Milletin huzuru ve refahı için var olduğunu hepimizin iyi kavraması gerekiyor” diyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, vatandaşların resmi müracaatlarının titizlikle takip edileceğini kaydederek, “ Yasal süresi içinde cevap verilebilmesi için özel görevliler belirlenecek, yapılan işlemin seyrinden ve sonucundan vatandaş haberdar edilecektir. Tüm kurum müdürlerimizi bu konuda uyarmak istiyorum” ifadelerine yer verdi. Vali Lekesiz’in ardından il idare müdürleri kendi kurumlarının 2011 yılı içinde yapmış oldukları faaliyetleri sinevizyon eşliğinde açıkladı. Jandarma faaliyetlerini, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, emniyet faaliyetlerini, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Keskin aktarırken, ilimizdeki diğer kurum müdürleri de kendi alanları içindeki faaliyetlerini ve 2012 hedeflerini katılımcılara aktardılar.
TEDAŞ MÜDÜRÜNE SORU İÇİN TÜM ELLER HAVADA
Bu arada TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut faaliyetlerini açıkladıktan sonra salonda bulunan özellikle muhtarlar elektrik kesintilerinden dolayı sorunları aktarırken, ortalık hareketlendi. Vali Lekesiz’in “TEDAŞ müdürüne sorunuz var mı? Demesinin ardından salonda bulunan tüm eller havaya kalktı. İskenderun’daki mahalle muhtarlarının hemen hemen tümü şehirdeki elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı çektiklerini, birçok vatandaşın elektrik kesintilerinden dolayı elektrikli aletlerinin kullanılamaz hale geldiğini ilettiler. Ekipman ve malzeme yetersizliğinden dolayı oldukça sıkıntı çekildiğini anlatan muhtarlar, Vali Lekesiz’den bu sorunun çözümü için yardım talep ettiler. Sorunları yerinde inceleyip çözümü için çaba sarf eden Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun’daki elektrik kesintilerinin sebeplerini, malzeme ihtiyacının karşılanması için gerekli her türlü çalışmanın yapılması ve ekip sorununun çözümü için TEDAŞ amirlerine talimat vererek, bu sorunların bir an önce ortadan kalması için her türlü gayretin içinde olmalarını istedi.
OTEL YAPILACAK BAŞKANIN HABERİ YOK
2011 yılı faaliyet raporunu ve 2012 yılı hedeflerini açıklayan Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, yeni yıl içinde Karaağaç bölgesinde 5 yıldızlı otel yapılacağını açıkladı. Bunun için gerekli çalışmaların tamamlandığını aktaran Kaya’nın konuşmalarının ardından Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, söz alarak bölgeye otel yapmak için kendilerine hiçbir müracaatta bulunulmadığını, herhangi bir talep gelmediğini söyleyince bir karmaşalık ortaya çıktı. Otel yapacak olan yatırımcının gerekli tüm belgeleri kendilerine sunduğunu ifade eden Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya ise, bu konuyu Başkan Acar ile enine boyuna görüşeceğini belirterek daha sağlıklı bir ortam yaratılacağını ifade ederken, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, ise kurumlar arasında bir çatışmanın olmaması için bu konunun bir an önce bir çözüme kavuşması gerektiğini hatırlattı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.