Altun 3. kez hakim karşısında

Altun 3. kez hakim karşısındaİskenderun’da Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese’yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.
İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında, tutuklu sanık Murat Altun ile avukatı Cihan Önal hazır bulundu. Duruşmada, sanık avukatı Önal, duruşmanın basına kapalı ve gizli yapılmasını talep etti, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Sayan da talebin reddini istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Cengiz Sayılgan duruşmaya bir süre ara verdi.
Aranın ardından Sayılgan, dosya kapsamına göre, duruşmanın tamamen kapalı yapılması yönündeki talebin reddine karar vererek, kişilerin saygınlık, onur ve haklarına dokunacak nitelikte savunma ve beyanlarda bulunulması olasılığı dikkate alınarak duruşma içeriğinin yayımlanmasının CMK’nun 187/3 maddesi uyarınca tamamen yasaklanmasını, yasağın tüm duruşma içeriğini kapsayacak şekilde olduğunun kayda geçirilmesini kararlaştırdı. Papalık Anadolu Temsilcisi Luigi Padovese, 3 Haziran 2010’da İskenderun’a bağlı Karaağaç beldesi Sultanköy Mahallesi’ndeki evinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Katil zanlısı olarak Padovese’nin 4,5 yıldır şoförlüğünü yapan Murat Altun gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.