Atanamayan Orman Mühendisleri Kadro İstiyor

Atanamayan Orman Mühendisleri Kadro İstiyorAtanamayan Orman Mühendisleri Platformu üyeleri Orman ve Su işleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.Yapılan Basın açıklamasına Antakya’dan da Atanamayan Orman Mühendisleri katılım gösterdi. Yapılan Basın açıklamasında : “Bu bir serzeniştir! 7-8 senedir atama bekleyen Orman Mühendislerinin serzenişi! 2010 da KPSS’ye giren Orman Mühendisi sayısı 3000 olmasına karşın, atananların sayısı yok denecek kadar azdır! Bakanlığımız yapılanma dolayısıyla önce Çevre Orman ve Şehircilik Bakanlığı adını alıp sonra tekrar yapılanmaya gidilerek Orman ve Su işleri Bakanlığı adını almıştır. Bu tür çalışmalar atamaların aksamasına yol açmıştır. Her KPSS döneminde ortalama 600 Orman Mühendisi alan kurumumuz bu süreçte çok az miktarda mühendis almış bulunmaktadır. Yapılanma dolayısıyla teknik personel açığının olduğu bilinmektedir. Buna karşın Bakanlığımızdaki yapılanmanın resmen bitirilmesine ve Bakanlar Kurulu ile KHK’nin onaylanmasına rağmen ihdas edilen 900 Orman Mühendisi hala alınmamıştır. Bu yapılanmada oluşan boş kadrolar için Orman Genel Müdürlüğü’nün 850 ek kadro talebinin de Maliye Bakanlığında olduğu bilinmektedir fakat aynı belirsizlik maalesef Maliye Bakanlığında da devam etmektedir.
Son atama dönemine girmiş bulunmaktayız ve hala ne ek kadro talebimizden ne de ihdas edilen kadroların alınmasıyla ilgili Maliye Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Sn. Bakanımız Veysel EROĞLU’nun basında yer alan açıklamalarına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın ek kadroyu onayladığı fakat Maliye Bakanlığının gerekli kadroyu hala onaylamadığı bilinmektedir. Şimdi sormak istiyoruz! Milli Servette çok büyük bir yeri olan Orman Genel Müdürlüğünün ek kadro talebi ve yapılanma ile ihdas edilen 900 kadro Maliye Bakanlığınca neden hala onaylanmamaktadır? 10 binlerce kadrolar onaylanırken toplamda 1000’i bulmayan kadro talebimizin onaylanmaması biz Orman Mühendislerini gelecek adına tedirgin etmektedir.
Bizler ‘Atanamayan Orman Mühendisleri’ olarak Sn. Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU’ndan ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet ŞİMŞEK’ten KHK ile ihdas edilen ek kadroların ne zaman alınacağı hakkında bir açıklama beklemekteyiz. Ve ataması yapılmayan Orman Mühendisleri için 2012 KPSS den önce Bakanlığımıza en az 1000 kadro açılmasını istiyoruz.” denildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.