LİMAK İskenderunlular’ı unutma

LİMAK İskenderunlular’ı unutmaBilindiği üzere büyük umutlarla açılması beklenen İskenderun Limanı’nı 36 yıllığına LİMAK devralmıştı.
Devir teslim töreninin ardından firma, liman içerisine yeni yatırımlarıyla İskenderun Limanı’nın Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olması yolunda önemli adımlar attı.
Şu an ortaya çıkan tablo gelecek adına umut verici..
Beklentiler büyük..
Uzun yıllar bölge insanı limanın çalışmamasından dolayı büyük sıkıntı çekti.
Kepenk kapatanların,
İşyerine kilit vuranların sayısı her geçen gün çoğaldı..
Ne zaman ki; Limak İskenderun Limanı’nı devraldı, İskenderun’un gelecek vizyonu liman etrafında şekillendi. Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri olan LİMAK’ın İskenderun Limanı’nı aldığını duyduğumuzda da sevindik.
Ancak bir sıkıntı var.
Önceki gün Devlet Demiryolları’na ait lojmanlarda şiddetli fırtınadan dolayı elektrik telleri koptu. Etrafta ateş kıvılcımları tehlike saçtı.
Lojmanlar elektriği limandan alıyor.
Dolayısıyla TEDAŞ’ın buraya müdahale hakkı yok.
Liman yetkililerine haber verildi. Sorunu çözmek için gelen ekiplerin araçlarının 35 plakalı araçları gözümüze çarptı. Limanın elektrik işlerini yanılmıyorsam dışarıdan bir firma yapıyor.
Gayet normal.. İdarenin insiyatifinde olan bir durum, İskenderunlular olarak müdahale hakkımız da yok.
Ancak, İskenderunlular olarak sesimizi duyacak olan LİMAK yetkililerine bölge halkı adına sesleniyorum;
İskenderun insanını göz ardı etmeyin. Yıllardır cefa çeken, büyük umutlarla limanın açılmasını bekleyen insanlarımıza, esnafımıza destek olun.
İskenderun’lu olan ve dışarıda iş yapan iş adamlarımız var. İş adamlarımız bulundukları bölge insanının elinden tutarak onların kalkınması için gereken her türlü imtiyazı gösteriyor.
Aynı duyarlılığı ve hassasiyeti de LİMAK olarak siz gösterin ve İskenderunlulara sahip çıkalım.
Türkiye’de vizyon sahibi Limak’ın İskenderunluların bu beklentisine kulak verip gereken desteği vereceklerine canı gönülden inanıyoruz.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.