Masa Tenisi Kulübü üvey evlat mı?

Masa Tenisi Kulübü üvey evlat mı?İskenderun’da Masa Tenisi Kulübü var. Son derecede başarılı oluyorlar. Ama ne yazık ki bu kulüplere ve sporculara destek çıkan kimse yok. İskenderun’da tüm spor dallarında sahipsizliğimizi bilmeyen yok. Özellikle her zaman futbol gündeme gelir ve tartışılır. Ama baktığımız zaman spor futboldan ibaret değil. Basketbol, voleybol, masa tenisi, tekvando, jimnastik, yüzme sporu gibi birçok spor dallar var. Ama bunların gündeme gelmemesi tabi ki burada emek harcayan ve mücadele eden sporcuların da heyecanını kırıyor.
Şöyle bir düşünelim…
Futbolda bir gol atınca, bir futbolcuyu koca bir kent bir hafta konuşuyor. Bir masa tenisi öğrencisi Türkiye 3.sü oluyor, ismini bile kimse bilmiyor. Tanımıyor. Ve hatta tanıyanlar ve bilenler de “amannnnn, bunun işi gücü yok mu masa tenisi ile uğraşıyor” diye sıralayıp gidiyorlar.
Maalesef acı gerçekler böyle.
Bakın, size kısa bir örnek verecek olursam İskenderun’da yıllardır bir masa tenisi takımı var. Ve bu takımda yetişen ilköğretim okulu öğrencisi sporcular, şu anda gerçekten Türkiye’nin önemli sporcuları arasında bulunuyor.
Son zamanlarda yapılan tüm müsabakalar da bile bu sporcu kardeşlerim İskenderun ismini önce Antakya’ya sonra ise tüm Türkiye’ye tekrar tekrar söyletiyorlar.
Önce neden Antakya dediğimi merak etmiş olanlar olabilir. Hayatta en çok karşı çıktığım şey sabit fikirlilik ve insanın ufkunun dar olması. Bu örneklerden bazılarını Antakya’da çok yaşayanlar oldu. Ve hala İskenderun olarak da yaşıyoruz.
Şimdi bir düşünün; futboldan tutun, tüm spor dallarına. Ama masa tenisi konusunu işlemek gerekirse, örneklerini şöyle vereyim:
İl Spor Müdürlüğü Hatay’ın tamamına bakmakla yükümlü. Çünkü adı üstünde Hatay İl Spor Müdürlüğü. Ama yıllardır İl Spor Müdürlüğümüz İskenderun’u üvey evlat görmüş ve hizmetlerini de buna göre vermiştir.
İskenderun Namık Kemal İlköğretim masa tenisi kulübü hocası Mehmet Kasapoğlu, bugüne kadar birçok sporcu yetiştirmiş ve hatta milli takıma kadar göndermiştir.
Ancak malzeme ve çalışma yeri sorunu hiçbir zaman bitmemiştir.
Yani her zaman zor şartlar altında çalışmalarını sürdürmüştür.
Bir gün bir olaya istemeyerek şahit oldum. Yaptığım araştırmalar sonucunda yine mi Antakya dedirtti. Bana yani. Olay şöyle gelişiyor:
İskenderun masa tenisi takımı, antrenmanda rahat çalışması ve çocukların ilgisini daha çok çekebilmek için masalara ihtiyacı vardı. Bu masaların gelmesi için Ankara’da dayınızın olması lazımdı. Neyse İskenderun’daki yeğen Ankara’da dayı buluyor. Gönül hatır işi, İskenderun’a özel olarak 4 adet masa geliyor. Ve kargodaki adreste ise İskenderun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yazıyor. Bu masalar kapalı spor salonuna geliyor. Ama il spor müdürlüğü yazdığı için Antakya aranıyor. Teslim alınması gerekir ve ödeme yapılması gerekir. Eski Hatay İl Spor Müdürü masaların acilen Antakya’ya gönderilmesini istiyor. Masalar yine Antakya’ya gidiyor ve İskenderun’a gelen masalar Antakya’da kalıyor. Tabi geçtiğimiz günlerde İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen masa tenisi Türkiye şampiyonası müsabakalarında ise bu masalar tekrar zorunlu olarak İskenderun’a getirildi ve hala burada.
İnşallah bir daha geri alınmaz.

Önceki İçerikMiniklerden LÖSEV’e katkı
Sonraki İçerikTarih çü-rü-yor!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.