İNSAN İÇİN, YAŞAM İÇİN!

İNSAN İÇİN, YAŞAM İÇİN!Şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahiplerine yönelik, ‘bedelsiz’ 100 konut müjdesi, İskenderun’da büyük yankı ve heyecan uyandırdı.
Hayırsever İşadamı Nuri Üysen’in girişimleriyle gerçekleşecek olan projede ayrıca bizler; Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri’nin Patronu hayırsever işadamı Engin Yeşil’le de tanışma fırsatı bulacağız..
Olayı güzel ve özel kılan şey ise.. Karşılıksız, kent menfaatine yönelik hayırlı bir işin, İskenderun’a hizmete dönüşmesi..
Beni asıl şevklendiren ve mutlu eden husus budur..
Engin Yeşil ismine yabancı değiliz..
Nuri Bey’le ortak özellikleri var..
Çalışmayı çok seviyor..
Azimli, Türkiye’ye katkılar sunmak isteyen bir işadamı..
Aynı ölçüde, sosyal sorumluluk projelerin içerisinde yer almaktan gurur duyuyor. Dilerim O’nun gibilerin sayısı giderek artar..
Bu arada tanımayanlar için, sanırım Engin Yeşil’i anlatmam gerekiyor..
Engin Yeşil, 1962 yılında İstanbul’da doğdu. Kültür Koleji’ni bitirdikten sonra Şişli Terakki Lise’sinden mezun oldu. Ardından ABD’ye giden Engin Yeşil ABD’de University of Florida’da finans eğitimi aldı. Okul sonrası ABD’de iş hayatına atılan Yeşil burada, telekomünikasyon ve kontak lens alanlarında işler yaptı. Daha sonra Türkiye’ye dönen Engin Yeşil, inşaat sektöründeki gelişmeden etkilenip Yeşil İnşaat’ı kurdu. Daha sonra Trump’ın Türkiye isim haklarını alan Yeşil, İhlas GYO’yu da yabancı bir ortağıyla satın almıştı.
Türkiye’nin en köklü ayakkabı şirketlerinden Yeşil Kundura’nın da ortağı olan Yeşil, genel olarak inşaat işlerine bakıyor.. Yeşil İnşaat’ın ilk inşaat icraatı ise, ‘Innovia’ adında Beylikdüzü’nde inşaa edilen 13 bin konutluk proje..
İlk kez yaşanan birçok yenilikle 40 bin kişinin seçkin bir yaşamı paylaşacağı Innovia Projesi 4 etap olarak planlandı.
Bu arada.. Yeşil İnşaatın kuruluşu 1992 yılına dayanıyor..
Sektörde başarılı bir çizgisi var..
Yeşil İnşaat’ın başarı öyküsünü Nuri Bey’den dinledim..
Firma sadece inşaat yapmıyor.. İçine yaşamı da katıyor.
Uluslararası deneyimleri olan ve standartları değiştiren proje anlayışıyla pek çok farklı alanda yaşam projeleri gerçekleştiriyor.
Nuri Bey, Engin Yeşil’i tek kelimeyle tarif ediyor:
“- Yenilikçi bakış açısına sahip, kalite ilkeleri olan bir dostumuz. Her zaman için yaşama değer katmak için işin başındadır.”
Ne diyelim..
Allah Nuri Bey’den ve Engin Bey’den de razı olsun..

Önceki İçerikYA BAŞLARINA BİR ŞEY GELSE?
Sonraki İçerikDemokratik şölen!
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.