Başkanlar da İddia oynar

Başkanlar da İddia oynarHep söylediğim bir deyim var: “Silah icat oldu, mertlik bozuldu. İnternet çıktı düzen bozuldu. İddia çıktı futbol ve futbolcular yoldan çıktı.”
Evet, gerçekten bu teze çok inanıyorum ve her zeminde de bu gerçekleşiyor.
Şöyle dünya tarihine baktığımız zaman silahlanmayan ülke yok. Herkes birbirine kafa tutuyor. Kimin silahı iyiyse o ülkenin borusu daha çok ötüyor.
İnternet günümüzün vazgeçilmezi. İhtiyacına göre kullandığımız taktirde müthiş bir hizmet. Ama biliyorsunuz biz millet olarak hiçbir şeyi düzgün kullanmadığımız için interneti de hep tuzak ve çirkin işlerde kullanıyoruz. Ama yine de internet çok büyük bir nimet diyebiliriz.
Gelelim İddia’ya..
Gerçekten diyorum maçların İddia’da olması kulüpler için inanılmaz bir destek. Birçok kulüp İddia’dan gelen paralarla ayakta kalmaya çalışıyor. Ve bu paralar da kulüplerin dertlerine çare oluyor.
Tabi iş İddia olunca ve parada tatlı gelince, birçok kişi hayatını İddia’nın peşine bırakıyor.
Dedim ya söz konusu para ise gerisi boş. Önemsiz ve yalan tek gerçek ise para.
Başkanlar da İddia oynar elbet.
Bir kulüp düşünün, grubunda çok başarılı ve iyi bir takım yapmışlar. Taraftarlarının da destekleri ile üst sıralarda yer alıp bir üst tura doğru gidiyor. Ancak bir baktım ki bu takım olduğu bölgeden aşağı doğru iniyor. Tabi herkesin kafasında bir soru işareti, ama kimse bir şey söyleyemiyor.
Kulüp başkanının biri kreşin bir tanesinden çocuğunu almaya gidiyor. Çocuğu içeriden çıkana kadar telefonda sinirli bir şekilde konuşuyor. Karşısındakinin kim olduğunu bilmiyoruz. Ama bağırıyor. “Ben şöyle oynadım. Böyle oynadım, bizim takıma bu kadar verdim” diyerek telefonda döktürüyor. Yanıltıldığı için olmalı ki sinirli halini bayan öğretmen duyuyor. Bu bayan öğretmenin eşinin de memleketi, başkanın takımının bulunduğu yerden.
Öğretmen hanım istemese de, kulüp başkanı yüksek sesle konuştuğu için kulak misafiri oluyor. Sonra öğretmen hanımın morali çok bozuk. Akşam evine gidiyor, durumu eşine anlatıyor. Eşi küpleri biniyor.
İki haftada bir maçı izlemek ve takımlarının galip gelmesi için ailece destek verdikleri takımlarının başkanının bu durumda olması, eşini de çileden çıkartıyor. Evde moral bozuk.
Bir ailenin moral motivasyonu bozuldu.
Ertesi gün ise taraftarlar sahada takımlarını destekleyecekler. Bu maçta takımı her şeye rağmen destekliyorlar. Para verip bilet alarak stada giriyorlar, ama elden bir şey gelmiyor. Takım yine mağlup..
Şimdi herkes bu başkanın veya takımın kim olduğunu çok merak ediyordur.
Etsinler diyorum..
Aslında biz işimize nasıl gelirse öyle yapıyoruz.
Bir kişinin hayalleri ve hevesleri yüzünden yüzlerce insanın sıkıntıya girmesi kimin uğrunda ki…

Önceki İçerik“Karımla Evleniyorum” sahnelendi
Sonraki İçerikYA BAŞLARINA BİR ŞEY GELSE?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.