AMİNNNNNN…

AMİNNNNNN…Yarabbi sana her gün defalarca dua ediyorum.
Bugün ise sana tüm ahalinin önünde sesli dua yapmaya karar verdim. Belki sesimi duyması gereken çok duyarlı kişilere sesimi duyurursun.
Allah’ım sen bizleri kimseye muhtaç etmeden sağlıklı huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşat.
Allah’ım sen bizim yaşamımızı Avrupa’dan geri koyma ki, insanlar Avrupa hayaliyle yanıp tutuşmasın.
Allahım ülkemizi ve milletimizi sen koru. Ülkemizin üzerinde oynanmak istenen oyunlara sen fırsat verme.
Yarabbi sana beş kez dua ediyorum. İskenderun’un geleceğini parlak tut.
Yarabbi sana yedi kez yalvarıyorum. Bizim de bir valimiz olsun.
Yarabbi sana on kez yalvarıyorum, bizim de bir büyükşehir belediyemiz olsun.
Yarabbi sana İskenderun ümmeti olarak yalvarıyoruz. Bizleri beceriksiz yöneticilerin ellerinden kurtar.
Allah’ım sana sonsuz yalvarıyorum. İskenderun’a hep çift faz ver. Çünkü İskenderun tek faza düştü. Biliyorsun havalar aşırı soğuk, İskenderun ilk kez eksiye düştü. Senden gelenlere hep şükrediyoruz ve sadece sana yalvarıyoruz. Ama insanlardan gelenlere sitem ediyoruz. Çünkü bizim yaşam standartlarını yükseltecekleri yerde aşağıya çekiyorlar. Bende insan gibi yaşamak istiyorum.
Her gün elektriklerimin kesilmesini istemiyorum. Evde üşüyen 10 aylık bir bebeğim var ve sana her gün ailece dua ediyoruz. Sesimizi çok çabuk duyuyorsun, bizlere güç veriyorsun. Evdeki kızımın sesini ve yalvarışlarını sadece sen duyuyorsun ve sen biliyorsun. Ama ben onun dualarını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Baba üşüyorum, her gün de elektrikler gidiyor. İskenderun nasıl bir yer, niye böyle oluyor? Senin paran yok mu elektrik almaya diye soruları sıralayıp duruyor. Ben ise onun sorduğu sorulara cevap vermekten yoruldum, ama elektrik kesilmekten yorulmadı, usanmadı. Herkesin evinde sorun yaşanmaya başladı. Toplu cinnetler kapıda. Evde ve iş yerlerinde hiçbir şey istediğimiz gibi gitmiyor.
Günlük çalışma tempomuzdan kıyafetlerimiz kirleniyor. Kıyafetlerimizi değiştireceğiz orada da sorun var. Evde hanım bana pantolon ver diyorum, şu anda 5 pantolonun makinede yıkanmamış bekliyor diyor. Eşim de haklı, ne yapsın. Diyelim ki elinde yıkadı, ütü yok. Hiç bir kıyafeti ütüleme yansı da yok. Düşündüm ve aradım, durdum. Her yere haber saldım. Milattan öncesinde bazı evlerde bulunurdu, ya kömürlü ütüler. Şimdi onlardan arıyorum. Antikacılara haber saldım. Bulursam belki kısmen evdeki işimizi çözebiliriz diye düşünüyorum.

AB STANDARTLARINDAYIZ
Avrupa’daki arkadaşlarımız arıyor, sohbet ediyoruz. İskenderun’a gelenler anlatıyor. AB ülkesinde iki saat elektrik kesilmez, kesilirse de olay olur diye söylüyorlar. Bende dinliyorum. Son yıllarda ülkemizde inanılmaz atılımlar yapıldı. Türkiye’nin bir çok yerinde yatırımlar oldu. Daha doğrusu her bölge kendince memleketine yatırım yapıyor, çalışıyor.
Bakalım biz ne zaman bu çalışmalara başlayacağız ve ne zaman bir başka Avrupalıyı örnek almadan onlar gibi kaliteli bir yaşam süreceğiz, merak ediyorum.

Önceki İçerikTürk Kızılay’ı hiç batmayan güneş
Sonraki İçerikİstifa ne anlama geliyor?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.