Nihat Özdemir ve Limak

Nihat Özdemir ve Limakİskenderun Limanı’nın kent halkı için çok önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Büyük İskender döneminden bu yana İskenderun Limanı’na el bebek gül bebek bakılarak bugünlere gelindi. Ancak uzun yıllardır atıl durumda bekletilen limanın tozunu toprağını İskenderun halkı yuttu. Şimdi ise Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan Limak ve Türkiye’nin en çok ismini duyduğu kişi olan Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, İskenderun Limanı’nın işletme hakkını alarak kentimize büyük yatırımlar yapmak için eline taşın kayanın değil, tabiri caizse Yarıkkaya’nın altına koydu. İskenderun halkı limandan mutlaka faydalanacaktır diye düşünüyorum. Tabi bu limanın hizmete girmesiyle birlikte birçok zincir halkası da kırılacaktır. Artık herkes iş imkânından faydalanacak, evine ekmek götürecek. Ve herkesin yüzü gülecektir diye düşünüyorum.

İskenderunspor’a sahip çık Nihat Özdemir
İskenderunspor Türkiye’nin en köklü takımlarından biri. Köklülüğünü hiçbir zaman elden bırakmadı. Bir zamanların efsane takımları arasında mücadelesini sürdürüyordu. Ancak zaman takımı aşağı doğru sürükledi. Amatör takımları bile yönetemeyecek olan kişilerin başına talih kuşu kondu ve İskenderunspor’un başına başkan olarak geçtiler ve takımı tüm liglerden tek tek aşağı doğru indirdiler. Şansızlığımız ise sahipsizliğimizden kaynaklanıyor. Şu anda çok inançlı ve ümitliyim. Çünkü Fenerbahçe’nin 2. Başkanı sayın Nihat Özdemir İskenderun’da ve bir ayağı da hatta iki ayağı ile kulakları burada olacaktır diye düşünüyorum. Ben Galatasaraylıyım. Ama her şeyden önce bulunduğum ve yaşadığım yerin takımı bana Milli Takım kadar önemli ve her şeyden önce İskenderunsporluyum. Gerçi kentimizin iki takım var. Demirçelik Spor’da bizim takımımız. Ayrım olmasın, ama o kurum takımı olduğu için maddi desteğe ve tesislere ihtiyacı hiçbir zaman olmadı.
Bu nedenle ülkemizin önde gelen isimlerinden sevgili Fenerbahçe Spor Kulübü 2.Başkanı Nihat Özdemir’in de İskenderunspor taraftarı olacağını düşünüyorum. Çünkü bir evin olduğu yerde kalbinde olur. Türkiye’nin en büyük limanını yapmaya hazırlanan sevgili Başkan Özdemir’in İskenderun’un tanıtımını yapan İskenderunspor’u da unutmayacağını düşünüyorum ve bu kentin takımı olan İskenderunspor’u maddi ve manevi desteklerini vermesi için İskenderunspor kamuoyu adına kendisinden rica ediyoruz.
Civelek İskenderun spor dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i makamında ziyaret eden Fenerbahçe 2.Başkanı Nihat Özdemir’e bende Fenerbahçeliyim ama iskenderun sporumuzu unutmayalım açıklamasını yaptı. İş adamı Değerli Başkan ise Aynen şu ifadeleri kullandı. “Önce İskenderunspor, Sonra Fenerbahçe!”
Başkanı Nihat Özdemir İskenderun’da önce İskenderunspor, sonra Fenerbahçe’nin geldiğini belirterek bulunduğu yere yakışmayan takımı hak ettiği yere taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bir limanı oturtalım çalışmalarımıza başlayalım bakın o zaman neler olacak dedi. Özdemir “Bugün bakıyoruz Akhisar denilen bir ilçemizin takımı süper lige çıkma durumuna gelmiş. Karabük geldi lige çıktı. Kasımpaşa her yıl bir ilçe takımı olmasına rağmen mücadele ediyor. Buca İzmir’in büyük takımlarının yapamadığını yapıyor. Bu şekilde biz egeden ve bu bölgeden nice ilçe takımlarının çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.
bizlerde bu sözlerin gerçekleşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek turuncu-mavili kulübünün fiziki ve sosyal altyapısına katkı vermek üzere çalışma başlattıklarına dikkat çekerek “Altyapıya önem veriyoruz. Temeli olmayan bina olmuyor, taşıma suyuyla da hiçbir şey oluyor. O nedenle bir yer bulduk, İskenderunspor için çok güzel bir tesis yapmak için Hem sahası olan, hem de sosyal alanları bulunan bir tesis yapacağız dedi.Başkanın da bu konudaki duyarlılığının devamını bekliyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.