İskenderunspor Payas’a mı gidiyor?

İskenderunspor Payas’a mı gidiyor?İskenderunspor’un son günlerde adı sıkça Payas’la anılır duruma geldi. Birçok kişi beni arayarak “İskenderunspor, Payas’a verilmiş doğru mu?” diye soranlar oluyor. Bu dedikodu mutlaka yönetimin de kulağına gitmiştir. Ben de sıkça duyduğum bu konu ile ilgili bir araştırma yaptım. Aslında her şeyi biliyordum ama yine de doğru yerlerden doğru şeyleri öğrenmek için araştırdım. Şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını öğrendim. Bunu da siz değerli spor okuyucularımla paylaşmak istedim.
Ancak şimdi kendi fikrimle hareket ederek sesli olarak düşünüyorum. İskenderunspor yönetimi iki sezondur kentten aradığı desteği bir türlü bulamadı. İş dünyası da bir lira bile destek olmuyor. Sadece iddiadan gelen gelir var, bu da zaten yetmiyor. Ama bu iddiadan gelen gelir bile birçok kişinin iştahını kabartıyor. Sanki çok büyük rakamlarmış gibi.
Peki, hal böyle olunca ne olacak bu yönetim, ne kadar dayana bilecek? Tabi bu iş para işi. Parası olmayan bu işi yapmasın. Bende aynı şeyleri söylüyorum, ama takımı güvenerek verecekleri kimse de çıkmıyor. Yani yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal hesabı.
Hal böyle olunca ister istemez takımın bir başka yerle ismi anılır oldu.
Eğer böyle bir durum olursa, ben kendi adıma konuşayım, hiç şaşırmam. Çünkü bu memlekete bu gerekiyor. Hani bir tabir vardır: “Gidip görmediğin yerler senin değildir.” Senin sahip çıkmadığın şeyler senin değildir. İşte İskenderunspor’da böyle bir durum sözkonusu. İskenderun sahip çıkmıyor, herkes sadece izliyor, kimseden tık yok. Ama lafa geldimi herkesin ağzı makine gibi çalışıyor. Ya bu kentin esnafı, iş adamları, taraftarı, otelleri bu takıma sahip çıkacak, yani para desteği sağlayacak ya da parası olan düdüğü çalacak. İnşallah böyle bir şeylerle karşılaşmayız.

TÜRFAD Göreve
Geçmiş günlerde TÜRFAD’ın İskenderun’da yapmış olduğu bir ödül töreni vardı. Tüm spor adamları bu törende bir araya geldi. Gerçekten İskenderun’da görmeyi istediğimiz önemli isimlerin buraya gelmesi bizleri fazlasıyla memnun etti.
Ancak yapılan ödül töreninde bazı eksikliklerin olduğunu zaten yönetimde kabul ediyor. Bu ilkti, eksiklikler olabilir diye kendileri de söyledi.
Ancak mail olarak bana çok ciddi eleştiriler geldi, yorumlar yapıldı. Mesela bazı isimlerin burada olması gerektiği, neden olmadığını vs. gibi. Ama ben şifahen yönetime zaten bunları söylemiştim. Okurların çok duyarlı bir şekilde takip etmelerinden dolayı buradan da tekrar yazma ihtiyacı hissettim. Hatta bir vatandaş internet sitesindeki yazımın altına yapmış olduğu yorumunda şunları söylüyor: Sporcunun tek dostu yine sporcudur. Bu nedenle İskenderunspor’a tek sahip çıkacak kurum TÜRFAD’dır. Bunların bu konuda çok duyarlı olduğunu biliyorum. Yönetim kurulu üyeleri cepten para verirlerse TÜRFAD gerçek görevini yerine getirmiş olur diye sıralayıp gidiyor. Bana da sadece bu düşünceleri yazmak kalıyor.

İSKENDERUNSPOR ANTALYA’DA
Bir önceki yazımda dile getirmiştim, İskenderun spor kampa gitmedi, burada saha bulamıyor diye.
Sağ olsun İskenderunspor Kulüp Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri imkanlarını zorlayarak takımı Antalya’ya kampa yolladı. Takım ikinci yarının hazırlıklarını Antalya Belek Arcadia Otel’de sürdürecek. 8 gün sürecek olan kamp süresince hazırlık maçları da yapacaklar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.