Yüreğinize sağlık

Yüreğinize sağlıkİskenderun’a bağlı Denizciler beldesinde bir polis memurunun şehit edildiği, 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı terör saldırısı sonrasında beldeye hayırsever işadamı Ali Uysal tarafından yeni polis merkezi yaptırıldı. Hayırsever işadamı Ali Uysal tarafından 80 günde tamamlanan Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi’nin açılışına AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı bayram Türkoğlu, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İskenderun Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Tosyalı ve Fatih Tosyalı, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

POLİS MERKEZLERİ EMNİYETİN VİTRİNİ
Açılış öncesi ilk olarak söz alan hayırsever iş adamı Ali Uysal, “Devlet ile vatandaşlarımızın buluştuğu güvenlik hizmetleri açısından vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini karşılaması yönüyle ilk müracaat noktası olan polis merkezleri, emniyet teşkilatımızın vitrinidir. 80 günde yapımını tamamladığımız polis merkezinin projesinde her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmeye gayret gösterdik. 13 Ekim 2011 tarihinde maruz kaldığımız hain saldırıda kahramanca çarpışarak can kaybının artmasını önleyen şehit polis memuru, değerli kardeşim merhum Kadir Alcıoğlu’nu rahmet ve minnetle anıyoruz. Her şeyi devletten beklemek döneminin kapandığı inancıyla bu topraklarda üreten ve kazanan bir işadamı olarak, polis merkezi inşaatının yapımını üstlendim. Hayırlı olsun” diye konuştu.

POLİS 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
Ardından söz alan Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ise, “Polis teşkilatı olarak 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için emniyet güçlerimiz sokaklarda görev başındalar. Bu vesile ile halkımızın da yeni yıla huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

DAHA MODERN BİR ORTAMDA HİZMET VERİLECEK
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, ise, “Hayırsever iş adamı Ali Uysal tarafından beldemize kazandırılan yeni karakol ile emniyet mensuplarımız daha modern ve daha teknolojik bir binada halka hizmet verecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HATAY EMNİYETİ GÖZBEBEĞİMİZ
Son olarak söz alan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise, Hatay halkının yeni yılını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Birkaç ay önce bizlerin yaşaması için hayatını kaybeden, başta şehit polisimiz olmak üzere tüm şehit polislerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Kanunlarımız ve halkımızdan aldığı güçle polis teşkilatımız uluslar arası düzeyde dünyanın sayılı güvenli güçlerinden biri haline geldi. İlimizdeki polis teşkilatımıza baktığımızda hem polisimiz hem jandarma teşkilatımız vatandaşımız rahat uyusun diye 24 saat esasına dayalı olarak üstün bir görev ve sorumluluk anlayışı ile hizmet ediyor. Şeref dolu geçmişlerinden almış olduğu güçle, vatandaşın huzur ve güvenliği için koşturuyorlar. Devletin ülkesi ile milletin bölünmez bütünlüğüne kast edenlerle ilgili terör mensupları ile mücadelemiz bundan sonra da kararlılıkla devam edilecektir. Başta Amanos olmak üzere nereye müdahil edilmek isteniyorsa, oraya mücadele edilecektir. Diğer taraftan kendisini devletten daha güçlü gibi göstermeye çalışan mafya ve özentileri gibi çıkar amaçlı suç örgütleri var. Sabotaj ve korku ile kendisini devletten, devletin temel otoritesinden daha güçlü gibi gösteren çıkar amaçlı suç örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Gerek narkotik, gerek mali suçlardan yapılan operasyonlarda Hatay polisi Türkiye genelinde birinci sıraya oturmuştur” ifadesinde bulunarak sözlerini noktaladı. Tören sonunda Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz hayırsever işadamı Ali Uysal’a plaket verdi. Tören bitimi sonrası ise Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri yeni yapılan karakol binasını gezdi.

Önceki İçerik2012 sanayicilerimizin yılı olacak
Sonraki İçerikİlaçlama çalışmaları tam gaz
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.