Eğitime hep birlikte destek vereceğiz

Eğitime hep birlikte destek vereceğizİskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) bir gün süreli kermes düzenledi.
İGEV binasında düzenlenen kermesin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in eşi Dr.Ümran Civelek kesti.
Kermesin açılışında konuşan Dr.Ümran Civelek, kadınların sosyal projede yer almasının sevindirici olduğunu belirterek, “Eğitime hep birlikte destek vereceğiz” dedi.
Dr.Ümran Civelek, şöyle konuştu: “İskenderun Güney Eğitim Vakfı, eğitime gönül vermiş sivil toplum kuruluşumuz. Destekleri gençler için. Gelecek yarınlarımızın aydınlık olması için. Özgür düşünen, aklını kullanan, bilimin ışığında çalışan gençlerimize destek veriyor. Bugün buna çok ihtiyacımız var. Sağolsunlar, varolsunlar her zaman yanlarındayız. Her zaman destekçileriyiz. Ama bizi burada sevindiren başka bir olay daha var. Bu da kadınlarımızın sosyal projede artık yer alması gerektiğini somut olarak gösteriyor. Artık kadınlar da bu işte eğitimli, biz de varız demeliler ve diyorlar da. Her zaman hep birlikte olacağız. Kadınlar artık bu işte kendilerini gösterecekler ve eğitime hep birlikte destek vereceğiz. Sağolun, hepinizin ellerine sağlık. Hayırlı ve uğurlu olsun.”
Kermesi ziyaret eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de, İGEV’in eğitime verdiği önemin ve bu çatı altındaki eğitim gönüllülerinin özverili çalışmalarının övgüye değer olduğunu söyledi.
Kadınları önemsediklerini ve bu kapsamda Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri açıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek,”Kadınlarımız sosyal yaşama entegre olmalı. Son zamanlarda kadına şiddet olaylarında çok büyük artış var. Sebebi giderek erkek egemen toplum oluşumuz. Bunu kırmanın tek yolu kadınların bilinçlenmesi. Hep birlikte güzel çalışmalar yapacağız” dedi.
Kermese katkı sunan kadınlar ve İGEV Başkanı Şefik Uyar ile sohbet eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.