Yusuf Civelek Mustafa Kemal Mahallesinde halkla buluştu

Yusuf Civelek Mustafa Kemal Mahallesinde halkla buluştuBelediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkla buluşma toplantısını Mustafa Kemal Mahallesi ile sürdürdü.
Eşi Dr.Ümran Civelek, Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapılan çalışmaları paylaştı.
Su ile ilgili çalışmanın 1.5-2 yıl sonra tamamlanmasıyla, halkın musluktan gönül rahatlığıyla su içeceğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bunun İskenderun’a ayda 3-3.5 milyon lira kazanç sağlayacağını ifade etti.
Vahşi depolama alanının ıslah edilerek, halkın çöp kokusu ve dumanından, karasinek ve haşeretten kurtarıldığını, çöp sorunun hallolduğunu vurgulayan Başkan, “Çöpleri ayrıştırıyoruz, insanımızı birleştiriyoruz. 2006’da İskenderun sel yaşadı. Her tarafa devasa kanal yapıyoruz. Balıkçı barınağı yanındaki yağmursuyu yükseltme istasyonuna pompa koyduk. Acil durumlarda saniyede 1000 litre suyu denize deşarj edebileceğiz.” dedi.
Tenis kortu ve buz pateni pisti yapımının sürdüğünü vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İtfaiye Müdürlüğü binasının tamamlanmak üzere olduğunu müjdeledi.
Yapımı tamamlanan Toptan Sebze ve Meyve Haline esnafın yerleştiğini paylaşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şehirde risk oluşturan tüp depolarının yapımı sona eren Aşkarbeyli mıntıkasındaki Tüp depolarına yerleştirileceğini söyledi.
Kentin anayasası olan imar planı yapılacağını, böylelikle ranta dönük imar tadilatı yapılamayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, trafik ulaşım planı çalışmasının sürdüğünü söyledi.
Kadınlar için Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinin ikinci şubesinin hizmete girdiğini, üçüncüsünün de hazırlığının sürdüğünü belirten Belediye Başkanı, devlete ve esnafa olan borcun ödendiğini kaydetti.
Esnafın artık baskı altında olmadığını, darabasını huzurla açtığını anlatan Başkan, 2.el araba galerilerinin kent dışına taşınacağını ifade etti.
Haşeretle mücadelenin belediyeye alınan altı araçla daha ekonomik ve bilinçli yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, otoparkların belediye bünyesine alınarak, kuruma daha çok kazanç sağlandığını ve daha güvenli bir ortamın oluştuğunu kaydetti.
Altyapı çalışmalarını ameliyata benzeten Belediye Başkanı, “Bu eziyeti bir kere çekeceğiz. Altyapı çalışması tamamlanınca üst yapıya geçeceğiz” dedi.
Sakinlerin, alkışla desteklediği Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, okullara ve eğitime imkanlar ölçüsünde destek verildiğini anımsattı.
Çalışmalarda halkın ve kamu çıkarının en üst düzeyde gözetildiğini belirten Başkan, “Seçim mitinglerinde halkımıza çalmayacağız, çaldırmayacağız ve çalışacağız diye söz verdik. Bu sözümüzü tuttuk” dedi.
28 mahalleye eşit hizmet verildiğini, 20 yıldır ihmal edilen tepe mahallelere hizmet götürüldüğünü anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, insanları ayırmadıklarını, tersine insanları birleştirdiklerini belirterek, “Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. Birbirimizi seveceğiz. Elele, kardeşçe yaşayacağız. Bizim kültürümüz de bunu söylüyor. ‘Sevelim, sevilelim, işi kolay kılalım, dünya kimseye kalmaz” diye konuştu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.