İDÇ Spor emin adımlarla ilerliyor

İDÇ Spor emin adımlarla ilerliyorBazen anlam veremiyorum; insanlar neden birbirlerini çekemezler neden bu kadar hırsın içerisinde kendilerini görürler diye.. Bir türlü anlam veremiyorum. Ama bildiğim tek şey aslında bu insanların kendileriyle bile barışık olmadıklarıdır.
Bakın, son birkaç gündür ısrarla yazdığım yazıda İskenderun Demirçelikspor’un hocaları var.. Bunu da bilinçli yazıyorum. Çünkü bu hocaların desteklenmeye, ruhlarının okşanmasına ihtiyaçları var.
Kendi insanımızın bu takımın başına geçmesi gerektiğini yazdığımda bir çok kişi güldü geçti. Olur mu böyle şey dediler. Oluyormuş..
Dün duyduklarım beni düşündürdü. Hala insanlar ne yapmaya çalışıyor diye çok düşündüm. Bakın şimdi, 2. ligde mücadele eden İskenderun Demirçelikspor var ve bu takım kentimizi tüm Türkiye’de tanıtıyor. Bu takımın başında yine İskenderunlu olan insanlar var. Yeni geldiler ve geldiklerinde gerçekten iyi iki maç çıkarttılar. Ama hala bazı kendi gölgesini kıskanan insanlar ‘bu hocadan bir şey olur mu’ diye soruyor. Kulağıma geliyor. Hatta daha ne oldu da gazetelerde televizyonlarda boy göstermeye başlamış diye söyleyenlerde oluyor. Ben de şimdi kimse, kimlerse buradan açıkça söylüyorum:
Üzerine alınan herkese de diyorum ki, bu takımın hocası kim, Mehmet Çetin.. Takımın tek sorumlusu mu, evet.. O zaman gazeteciler de bu hocadan bilgi almak zorundalar. Başka kimseden bilgi zaten alamazlar. Ama içimizdeki o gölgesinden rahatsız olan insanlar da maalesef bunları hazmedemiyor.
Dün Beş Temmuz Stadı’nda antrenmanı takip ettim. İskenderun Demirçelikspor’u ilk kez bu kadar neşeli, herkesin birbirine karşı samimiyeti dikkatimi çekti. Daha önceki hocalar döneminde de antrenmanları takip ediyordum. Sanki Nazi kampındaymışız gibi herkes çok resmi işini yapıyordu. Elbette işini yapacak, ama futbol neşe ile yapılır. Futbolun en büyük başarısı özgüven ve neşedir.
Bu zihniyetle zamanında İskenderunspor’un hocası Can Güven’i de istemediler ve bu takımın başında ne işi var dediler. Bende o zaman da sormuştum. Bizler kendi insanlarımıza imkan vermesek, el alem mi verecek diye. Yönetim de bu kişinin arkasında durdu ve bana göre de bu kadar kısıtlı imkânlara rağmen başarılı olduğunu da düşünüyorum.
Süper Amatör devre arasına girdi. Dün yan sahada Karayılan Belediyespor ile Sakaryaspor maçı vardı. Bu maçta herkes Karayılan Belediyespor’un Sakarya’yı çok farklı yeneceğini düşünüyordu. Bende birazcık öyle bekliyordum işin gerçeği. Maçı izledim. Sakaryasporlu futbolcular gerçekten Sakarya geçilmezi oynadı. İlk yarıda neredeyse Karayılan kalesinde gol bulacaklardı. Çok güzel mücadele ettiler ve Karayılan ilk yarının son saniyelerinde attığı golle maçı tamamladı. Gelelim Karayılan Belediyespor’un maçlarına. İlk yarı toplam 10 maç oynadı ve bu maçların tamamını alarak galibiyet serisine devam etti. Tüm maçları kazanarak 30 puanla ikinci yarıya hazırlanıyor. Payas Belediyespor sezon öncesinde inanılmaz transferler yaptı, ciddi paralar harcadı. İskenderunspor’un bütçesinden daha çok para harcadılar; ama ne oldu anlayamadım. Bakalım ikinci yarı neler olacak, hep birlikte göreceğiz.

Önceki İçerikPazar günü elektrik yok!
Sonraki İçerikBravo Gübre TAŞ’a!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.