Neler oluyor bizeeee yine neler oluyorrr

Neler oluyor bizeeee yine neler oluyorrrValla içimizde birazcık spor sevgisi ve heyecanı vardı, ama o da kalmadı gibi. İçim çok sıkılıyor. Üzülüyorum. İskenderunspor geçtiğimiz pazar günü İstanbul deplasmanında oynadığı Küçükçekmece maçında farklı galip gelinir diye düşünürken, bir baktık ki sonuç beni şaşkına çevirdi.
İki haftadır İstanbul’da oynanan maçlarda yüzü gülmeyen bir takım var. Sebebi ne merak ediyorum. Ama inanın bana takımla ilgili hiçbir heyecanım kalmadı desem yalan olmaz. Süper giden bir takım nasıl bu hale geldi, anlamış değilim. Çünkü bu takımı gerçekten bu grupta ezecek bir takım yok. Süper bir kadro kurulmuş, inanılmaz işler yapıyorlardı. Ama devre arası gelmeye başladı. Bana göre futbolcuların kafaları transfer işleriyle yoğunlaşmaya başladı. Düşünün, bir takımın formasını giyiyorsunuz ve bir takım için mücadele etmeniz gerekirken, daha o takımın hakkını veremeden başka bir takımın formasını giymeyi düşünüyorsunuz. Hani sizin profesyonelliğiniz nerede kaldı? Nerede İskenderun sevginiz? Sizin için hayat paradan mı ibaret bilmiyorum. Şunu da söyleyeyim, size haksızsınız demiyorum. Kesinlikle haklısınız. Ama en azından düzgün oynayın, takımı galip getirin ki bu formayı çıkarttıktan sonra bu çocuklar bizleri buraya kadar getirdi diyelim. Ama şu anda diyemiyorum ve üzülüyorum.
Çünkü çok iyi yerlere gelme imkânımız varken, geçen seneki yerlerde dolaşmaya başladık. Herkesin futbol hayatı var ve İskenderunspor’da kalacaksınız diye bir kural da yok. Elbette transfer olacaksınız. Ama be kardeşim her şeyin adabı, usulü var. Siz maçlar devam ederken başlarsanız transfer için görüşmelere, oynadığınız maçlarda mağlup olursanız, sizi kim niye alsın?
Daha üç hafta öncesinde şampiyonluk hesapları yaparken, ilk beşe girme hesapları yapılırken şimdi ise “acaba bu takım ligde kalabilir mi” hesapları yapmaya başladık. Böyle bir şeyi hazmedemiyorum. Yani bu takımı yöneten insanların da artık bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Futbolculara paralarını veriyorsunuz, ama adamların aklı fikri başka bir yerde. Böyle bir şey olmaz. Takımın ve memleketin geleceğiyle kimsenin oynamaya hakkı yok.

İDÇ Spor başarıyor
İskenderun Demirçelikspor’a bakıyorum, teknik heyet değiştirildiği günden bu yana takımın ayrı bir havası oldu. Alınan bazı ciddi kararlar futbolcuları da olumlu yönde etkiledi. Mehmet Çetin ve ekibi bu takımı bu sezon götürebildiği yere kadar götürecektir. Çünkü teknik ekibin bu kapasitesi ve yeteneği var. Bakıyorum, önce lideri devirdi, sonra ise deplasmanda Turgutlu’yu. Bu iki takımı da yenmek kolay iş değildi. Mehmet Çetin hoca ve İbrahim hocayla bir araya geldik. Gerçekten onlar da bu takımın başarılı olmaları için heyecanlarını ve isteklerini takıma katıyorlar. Tabi Bülent hocayı da unutmamak lazım. O da ekibin vazgeçilmez bir parçası. Ben daha önce de yazdım; bu takımı yavaş yavaş değiştirerek ve bu ekibe uzun süreli yetki vererek inanın bana İDÇ Spor istenilen yerlere gelecektir diye.

Sakaryaspor’da hoca istifa etti
Sezon öncesinde her gün bir yerlerde İskenderun Sakaryaspor’un ismini duyuyor ve görüyorduk. Hatta bu takım 3. lige çıkacak güçte bile deniliyordu. Sezon öncesi takımı buralara kadar getiren Kadir hoca ile yollar ayrıldı. Ardından Ali Gökhan hoca getirildi. Ali Gökhan hoca da genç bir ekiple yola devam etti. İyi de gidiyordu. Başarılı bir ekibin oluşumu sağlandı, ama bir de baktık ki Ali Gökhan hoca istifa etmiş. Ne olduğunu merak ediyorum. Ali Gökhan hocayı istifaya hangi sebepler itti? Hani her şey çok güzeldi…

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.